Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Ekonomi
Portallar
Eğitim
Bizi Takip Edin
Yayın: 19.11.2023 - 18:45
Güncelleme: 19.11.2023 - 17:57
27 kez okundu
Meclis tarafından yapılan yazılı açıklamada, “6 Şubat 2023’teki felaket sonrasında 35 Şampiyon Meleğimizi Adıyaman’da İsias Otel enkazında kaybettikten sonra oluşturulan özel komitemiz, her parti ve bağımsız vekilin katılımıyla, Türkiye’deki yargı sürecini adım adım takip etmektedir” ifadelerine yer verildi.
– “İddianamede, sanıkların teknik şartlara aykırı davrandıkları ve bu nedenle binanın yıkılmasında kusurlarının bulunduğu kaydedildi”
Açıklamada, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Şubesi Soruşturma Bürosu’nun iddianameyi 17 Kasım 2023’te dosyaladığı belirtilerek, “İddianamede, sanıkların binanın yapım tarihinde geçerli olan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uymadıkları ifade edilerek, bilim ve fennin gerektirdiği teknik şartlara aykırı davrandıkları ve bu nedenlerle binanın yıkılmasında kusurlarının bulunduğu kaydedilmiştir. Bu iddianame ile soruşturma sürecinin büyük bir aşaması tamamlanmıştır ve yakın bir zamanda duruşma (kovuşturma) aşamasına geçilmesi planlanmaktadır” denildi.
– “Bilirkişi raporunda, usulsüzlükler ve hukuka aykırılıklar tespit edilerek ifade edildi”
İddianame aşamasına kadar komitenin, Türkiye Cumhuriyetine giderek konuyla ilgili bakanlar, milletvekilleri ve savcılarla görüşmeler yaptığı ve meseleyi aktif olarak takip ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İddianamenin dosyalanmasından kısa bir süre önce, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilirkişi Raporu soruşturma dosyasına girmiştir. Bilirkişi raporunda, binanın proje yapı ve denetleme aşamalarındaki eksiklikleri, kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve yetersizliği ile binanın izin aşamasındaki usulsüzlükler ve hukuka aykırılıklar tespit edilerek ifade edilmiştir.
Yukarıda belirtilen süreçler tamamlandığı için, kısa bir süre içinde yargılama sürecinde yeni bir aşama olan duruşma (kovuşturma) aşamasına geçilecektir. Bu süreçte komitemiz, davanın görüleceği mahkemede, davanın her aşamasında hazır bulunarak Şampiyon Meleklerimiz için adaletin tecelli edeceği ve mahkemenin adil bir sonuca ulaşacağı güne kadar davayı takip etmeye devam edecektir.”
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap