Depremre ilgili adli sürecin izlenmesine yönelik geçici özel komite toplandı

Depremle ilgili hukuki ve adli sürecin takibini üstlenecek geçici ve özel (ad hoc) komite, Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu'nun başkanlığında bugün toplandı.

Yayın: 17.01.2024 - 09:06

67 kez okundu

Depremre ilgili adli sürecin izlenmesine yönelik geçici özel komite toplandı

Cumhuriyet Meclisi’nden alınan bilgilere göre, toplantıda, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3-6 Ocak tarihleri arasında görülen İsias Otel Davası’nın ilk duruşması değerlendirilerek, bundan sonraki adımlar konuşuldu.

Ayrıca, Başbakanlık DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy ve KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, dava sürecinin koordinasyonu ve davayı takip eden avukatların çalışmaları hakkında komiteye bilgi verdi.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, özellikle otelin nasıl ve hangi sebeple yıkıldığının netleşmesi amacıyla dava dosyasını bir bilirkişi heyetine tevdi edecek ve bilirkişi raporu en geç bir sonraki duruşma tarihi olan 26 Nisan’da hazırlanarak mahkemeye sunulacak.

Komite, Başbakanlık ile istişare içinde müşteki (davaya katılan) avukatlarıyla görüşerek davanın takibini sürdürecek.

Toplantıya Komite Başkan Yardımcısı CTP Milletvekili Ongun Talat, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve YDP Milletvekili Talip Atalay da katıldı.

Başbakanlık DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy, Başbakanlık Danışmanı Özdemir Tokel ve Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı’nın yanı sıra Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden Pervin Aksoy, Murat Aktuğralı ve Esra Özberkman da toplantıya katılan diğer isimlerdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap