Dinçyürek: “Sağlığa yapılan katkılar toplumsal dayanışma örneği teşkil ediyor”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, toplumsal dayanışmanın bir yansıması olarak sağlığa yapılan katkıları ve bağışları değerlendirdi.

Yayın: 27.12.2023 - 10:13

110 kez okundu

Dinçyürek: “Sağlığa yapılan katkılar toplumsal dayanışma örneği teşkil ediyor”

Sağlık Bakanlığı’nın bildirisine göre, Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne iki infüzyon pompası hibe etti. Sağlık Bakanı Dinçyürek, Güzelyurt Lions Kulübü başkanı ve yönetimine teşekkür ederek, sivil toplum örgütlerinin sağlık sistemine ve onkoloji hastalarına yönelik yardımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dinçyürek, bağışlanan cihazların maddi ve sağlık boyutlarının yanı sıra toplumsal dayanışma açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, dünyanın dört bir yanında onkoloji bölümünün zorlu şartlarda hizmet verdiğini belirtti. Onkoloji servisinde görev alan hekimlerden başlayarak hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Sağlık Bakanı, yakın bir gelecekte onkoloji bölümünü ziyaret ederek, burada sunulan sağlık hizmetlerinin daha da geliştirilebileceği konusunda ayrı bir toplantı düzenleyeceğini ifade etti.

Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü Başkanı Servet Akacan, kulübün faaliyetlerinden bahsederek, elde ettikleri gelirlerle sağlık alanına katkı sağlamaya özen gösterdiklerini belirtti.

Onkoloji Servisi Uzmanı Dr. Polat Olgun da, yapılan bağış için teşekkür ederek, infüzyon pompasının hastalara daha etkili tedavi sağlamak için sıkça kullanılan bir cihaz olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap