Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 14.07.2024 - 18:11
Güncelleme: 14.07.2024 - 18:33
248 kez okundu
Ertuğruloğlu mesajında, 1974’te Yunanistan destekli EOKA teröristlerinin Makarios’a karşı gerçekleştirdikleri darbeyi ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama girişimlerini hatırlatarak, bu darbenin ardından Kıbrıs Türk halkının can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğünü belirtti. Türkiye’nin Garanti ve İttifak Anlaşmaları’nın verdiği yetkiyle 20 Temmuz 1974’te adaya müdahale etmek zorunda kaldığını vurgulayan Ertuğruloğlu, Barış Harekatı ile Kıbrıs’a barış, huzur ve güvenin geldiğini ifade etti.
Ertuğruloğlu, “Kıbrıs’ta 15 Temmuz Yunan darbesinin 50. yılında, Rumların yoğun silahlanma programları ve açıklamalarından, Ada’nın kanlı geçmişinden ders çıkarmadıkları ve hâlâ aynı boş hayaller peşinde oldukları apaçık görülüyor” dedi. Rum yönetimini aklıselime, geçmişten ders çıkarmaya ve Kıbrıs’ın gerçeklerini kabul edip iki ayrı devlet olarak iyi komşuluk ilişkileri içerisinde yan yana yaşamaya davet etti.
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de gerçekleştirdiği hain darbe girişimine de değinen Ertuğruloğlu, bu girişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı, Türk milleti ve kahraman güvenlik güçleri tarafından bertaraf edildiğini vurguladı.
Ertuğruloğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Türk milleti, Türkiye’yi esaret altına almak isteyen işgalcilere ve hainlere geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da da izin vermemiş, Türkiye’nin geçilmez olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nda kararlı ve güçlü duruşu ile küresel bir aktör olan Anavatanımız Türkiye’nin gücü Kıbrıs Türk halkının da gücüdür. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında Anavatanımız ile daha müreffeh yarınlara omuz omuza ilerlemeye devam edeceğiz. 15 Temmuz 2016’da Anavatan Türkiye’de yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde, vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.”
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.