“Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi” 25 Ocak Perşembe günü düzenlenecek

Enerji sektörünün geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla düzenlenecek olan "Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi"nde masaya yatırılacak.

Yayın: 23.01.2024 - 16:29

115 kez okundu

“Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi” 25 Ocak Perşembe günü düzenlenecek

KKTC’den Avrupa-Akdeniz Araştırmaları Merkezi (ASEMEDS) ile Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TUMBİFED) işbirliğinde düzenlenecek etkinlik, 25 Ocak’ta Lefkoşa’da gerçekleşecek.

Doğu Akdeniz’deki enerji tartışmaları, bölgesel aktörler ve büyük güçlerin enerji politikaları, ayrıca İsrail-Filistin savaşı sonrasında yaşanan gelişmelerin ele alınacağı zirvede, uzman konuşmacılar görüş ve önerilerini paylaşacak.

Etkinlik, 25 Ocak Perşembe günü Kıbrıs Türk Ticaret Odası Mustafa Çağatay Konferans Salonu’nda TUMBİKON Başkan Vekili Can Çobanoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından sempozyum üç farklı oturumla devam edecek.

Birinci Oturum “Avrupa ve Ortadoğu’da Enerji Arz Güvenliği” başlığını taşıyacak. ASEMEDS Genel Başkanı Doç. Dr. Murat Tüzünkan’ın oturumu yöneteceği bölümde, konuşmacılar arasında Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mitat Çelikpala ve Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı gibi isimler yer alacak.

İkinci Oturum, ASEMEDS Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sait Akşit’in yönetiminde gerçekleşecek ve “Doğu Akdeniz’in Yeni Enerji Jeopolitiği” konularını ele alacak. Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi M. Fatih Ceylan ve Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sertaç Hami Başeren gibi uzmanlar, oturumda görüşlerini paylaşacak.

Zirvenin son paneli “Doğu Akdeniz Enerji Uyuşmazlıkları ve Türkiye ile KKTC’nin Pozisyonu” başlığını taşıyacak. ASEMEDS Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çıraklı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek bu oturumda, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Aziz Limasollu ve KKTC Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal gibi uzmanlar görüşlerini sunacak.

TUMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev’in kapanış ve genel değerlendirme konuşması ile sona erecek olan etkinlik, konuya ilgi duyan herkes için açık olacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap