Donald Trump TikTok yasağını eleştirdi: “Facebook halk düşmanıdır”

TikTok yasağını eleştiren Donald Trump, Facebook’un yararına işaret ediyor. Eski başkanın açıklamaları sosyal medya tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Detaylar haberimizde.

Yayın: 21.03.2024 - 22:08

58 kez okundu

Donald Trump TikTok yasağını eleştirdi: “Facebook halk düşmanıdır”

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi’nin TikTok’un satışı için yasa çıkarma girişimine sert tepki gösterdi. Trump, geçtiğimiz yıllarda TikTok’u yasaklamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Şimdi ise Trump, TikTok’u yasaklamanın aslında Facebook’un işine yarayacağını iddia etti. Trump, dün NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, “TikTok olmazsa Facebook büyük ve Facebook benim gözümde halk düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

ABD Kongresi, TikTok’un sahibi Çinli ByteDance şirketini 30 Eylül’e kadar bu uygulamayı satmaya zorlayacak bir yasa tasarısını görüşmeye devam ediyor. Başkan Joe Biden, bu yasa tasarısının onaylanması durumunda onaylayacağını belirtti.

donald trump

Trump ABD için endişeli

Trump, TikTok’u bir ulusal güvenlik sorunu olarak görenlere hak verdiğini ancak uygulamanın aynı zamanda birçok kişi tarafından sevildiğini dile getirdi. Facebook’un ABD hükümetine bir tehdit oluşturduğunu savundu ve bu konudaki endişelerini dile getirdi.

Trump’ın TikTok’a yönelik bu açıklamalarının ardından Facebook’un sahibi Meta’nın hisseleri yüzde 4 oranında değer kaybetti. Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde sosyal medya şirketleri eleştirilerin odağında bulunuyor.

Tiktok 2020’de de yasaklanmanın eşiğinden dönmüştü

TikTok, 2020’de ABD’de yasaklanmanın eşiğine gelmişti. O dönem ABD’li siyasetçiler, ByteDance’ın TikTok kullanıcılarına ait verileri Çin hükümetine verebileceğine yönelik endişelerini dile getirmişti. Ancak ByteDance, bu iddiaları reddetmiş ve verilerin Çin hükümetiyle paylaşılmayacağını belirtmişti.

Trump’ın 2020’de imzaladığı ve ByteDance’ı TikTok’u satmaya zorlayan başkanlık kararnamesi yasal engellerle karşılaşmıştı. TikTok, ABD’de özellikle gençler arasında popüler bir uygulama olmaya devam ediyor.

İki partinin de desteklediği yasa tasarısı, geçen hafta 50 oy ile komiteden geçti ve bu hafta Temsilciler Meclisi’nin gündemine gelecek. Yasanın yürürlüğe girmesi için ise Senato’da da oylanması gerekiyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap