Dostluk Grubu heyetleri Maraş’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-KKTC ve Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları ve beraberlerindeki heyetleri Maraş'ta ağırladı.

Yayın: 14.05.2024 - 22:12

183 kez okundu

Dostluk Grubu heyetleri Maraş’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Töre burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ardından Azerbaycan’ın da KKTC ile dostluk grubu kurduğunu ve resmi bir ziyaret gerçekleştirerek yeni bir dönemin başlangıcını işaret ettiklerini belirtti.

Töre, “Türkiye’nin ardından Azerbaycan’ın da burada olması bizleri gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

Maraş’ın açık olan bölgelerini gezdiklerini belirten Meclis Başkanı Töre, mülkiyet iddiasında bulunanların Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmaları gerektiğini vurgulayarak vakıf mallarına dikkat çekti.

Maraş’ın daha fazla beklememesi gerektiğini vurgulayan Töre, Gazimağusa Belediyesi’nin burada hizmet vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Maraş ile Karabağ’ın birbirine benzediğini ve bunun farkındalığını içselleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ise, 6 farklı komisyon olarak Maraş’ı ziyaret ettiklerini belirterek, turizm, eğitim ve sanayi alanlarında KKTC’nin daha da gelişerek ileriye gideceğini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap