DSÖ, cinsel istismara uğrayan Kongolulara 250’şer dolar ödedi

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını sırasında kendi personeli dahil birçok sağlık çalışanının cinsel istismarına uğrayan Kongolu kadınlara 250 dolar ödeme yaptığına dair bilgiler ortaya çıktı.

Yayın: 14.11.2023 - 14:04

120 kez okundu

DSÖ, cinsel istismara uğrayan Kongolulara 250’şer dolar ödedi

DSÖ çalışanları ve diğer görevlilerin 100’den fazla kadına cinsel istismarda bulunduğu olayın ardından, mart ayında ülkedeki skandalı araştırmak üzere gönderilen ekip, istismara uğrayan en az 104 kadına her birine 250 dolar ödendiğini rapor etti.

Ancak, bu miktarın ülke içindeki BM çalışanlarının bir günlük harcamasından bile düşük olması ve mağdurlara ne şekilde yardım sağlayacağı belirsizliğini korurken, raporda, istismara maruz kalan bir kadının engelli bir çocuğu dünyaya getirdiği ve çocuğun özel tedaviye ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

KDC’deki Ebola salgını döneminde, DSÖ çalışanlarının birçok kadına cinsel istismarda bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak DSÖ tarafından oluşturulan bağımsız soruşturma komisyonu, ülkedeki salgın sürecinde 83 cinsel istismar vakası tespit etmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap