Dünya Göçmen Kuşlar Günü… Gazimağusa Gülseren Göleti’nde etkinlik düzenlendi

Bugün, Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nü kutlamak adına Gazimağusa Gülseren Göleti'nde renkli bir etkinlik düzenlendi.

Yayın: 11.05.2024 - 10:40

119 kez okundu

Dünya Göçmen Kuşlar Günü… Gazimağusa Gülseren Göleti’nde etkinlik düzenlendi

Doğaseverlerin bir araya geldiği etkinlik, Her Daim Doğa Dostları Grubu, Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu, Peyzaj Mimarları Odası, Karpaz Dostları Derneği ve Toplumsal Varoluş Derneği’nin ortaklığıyla gerçekleşti. Etkinlikte, Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Dr. Asuman Korukoğlu ile Peyzaj Mimarı Dr. Gülizar Eroğlu, günün anlam ve önemine dair bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda, insan faaliyetlerinin doğanın dengesini nasıl bozduğuna dikkat çekilerek, bu durumun tüm canlıları nasıl etkilediği vurgulandı. Ayrıca, gerekli önlemlerin zamanında alınmaması halinde insanlığın nasıl olumsuz etkilenebileceği üzerinde duruldu.

2024 yılının Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen teması olan “böcekler” üzerine özel bir sunum da yapıldı. Bu sunumda, böceklerin kuşların hayatta kalması için önemli bir besin kaynağı olduğu ancak tarım ilaçları, doğal habitatların yok olması, göllerin kuruması ve insan faaliyetlerinin böcek popülasyonunu hızla azalttığı belirtildi.

Katılımcılara, doğaya uygun yaşam tarzının ne kadar önemli olduğu üzerinde duruldu ve bu doğrultuda hareket etmenin gerekliliği vurgulandı.

Etkinliğe katılanlar, anı fotoğrafı çektikten sonra kuş gözlemi yapmak üzere harekete geçti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap