Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin yeni dönem başkanı Moldova oldu

2023-2024 (Nisan) döneminde Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına getirilen Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Dönem Başkanı Milletvekili Ahmet Savaşan, görevlerini Moldova'yı temsilen seçilen Dr. Natalia Ciobanu'ya devretti.

Yayın: 05.05.2024 - 12:06

105 kez okundu

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin yeni dönem başkanı Moldova oldu

Genel Kurul, KKTC’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’nda toplanarak, 56 ülkeden üye ülkeler arasında 2024-2026 (Nisan) döneminde başkanlık yapacak ülkeyi belirledi.

Almanya, Suudi Arabistan ve Moldova’nın başkanlık için yarıştığı seçimde, Moldova zafer kazandı.

Bu yılki Dünya Sağlık Turizmi Forumu’nun teması, sektördeki meydan okumalara yenilikçi çözümler getirmek, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek ve sektörün geleceği için güçlü bir sinerji oluşturmak amacıyla “Küresel Sağlık Turizminde İnovasyon ve İş Birliği” olarak belirlendi.

Forum oturumları, “Küresel Sağlık Turizminin Geleceği”, “Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”, “Sağlık İçin Seyahat”, “Sağlık Hizmetleri ve İklim Değişikliği”, “Sağlık Hizmetleri ve Teknolojiler”, “Sağlık ve Refah”, “Sağlık Turizmi ve Yaşam Kalitesi” konularında gerçekleşti. Toplamda 25 ana konuşmacı forum oturumlarına katılırken, 22’si ana konuşmacı tarafından olmak üzere 500’den fazla araştırmacı tarafından 150’den fazla makale sunuldu.

Toplantılarda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan sağlık, turizm ve sağlık turizmi hizmeti sunan kuruluşların yöneticileri, GHTC üyeleri ve dünya çapındaki sağlık turizmi profesyonelleriyle bir araya gelerek karşılıklı iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap