“Dünyanın en önemli varlığı”… Bugün Anneler Günü

Bugün Anneler Günü! Mayıs ayının ikinci pazarı, KKTC'de de Anneler Günü olarak sevgiyle kutlanıyor. Bu özel gün, annelerin kucaklanması, ziyaret edilmesi ve onlara minnet duygularının ifade edilmesi için bir fırsat sunuyor.

Yayın: 12.05.2024 - 13:21

176 kez okundu

“Dünyanın en önemli varlığı”…  Bugün Anneler Günü

Anneler, hayatımızdaki en değerli varlıklardan biri olarak kabul edilir. Onların sevgisi, fedakarlığı ve destekleri hayatımızın her alanını aydınlatır. Anneler Günü, bu kıymetli varlıkları anmak ve onlara teşekkür etmek için bir vesiledir.

Bu özel günün kökeni 1908 yılına dayanıyor. ABD’nin Virginia eyaletinde Anna Jarvis isimli bir kadın, annesini onurlandırmak için bir anma töreni düzenledi ve bu önemli günü kutlamak için bir kampanya başlattı. Ardından, 1914 yılında ABD Başkanı Woodrow Wilson’ın kararnamesiyle, mayıs ayının ikinci pazarı resmi olarak Anneler Günü ilan edildi.

Daha sonra dünya genelinde birçok ülke, bu anlamlı günü kutlamaya başladı. Türkiye’de ise Anneler Günü, 1955 yılında mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaya başlandı.

Anneler Günü, annelere olan minnet ve şükranımızı ifade etmek için bir fırsat sunarken, bazı ülkelerde farklı tarihlerde de kutlanabiliyor. İngiltere gibi ülkelerde de bu özel gün, belirli tarihlerde kutlanmaktadır. Ancak, hangi tarihte olursa olsun, Anneler Günü dünya genelinde sevgi ve saygıyla kutlanır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap