Dünyanın en zengin 5 futbolcusu: 2024 yılında kimler zirvede?

Dünya genelinde futbol, sadece küresel bir tutku olarak görülmekle kalmıyor, aynı zamanda milyarlarca dolarlık devasa bir endüstri olarak kabul ediliyor.

Yayın: 30.03.2024 - 22:47

167 kez okundu

Dünyanın en zengin 5 futbolcusu: 2024 yılında kimler zirvede?

En iyi futbolcular, geniş hayran kitlesi, kazançlı sponsorluk anlaşmaları ve büyük kontratlarıyla sağladıkları muazzam gelirleri sayesinde dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor.

Bu makalede, 2024 yılı itibarıyla dünyanın en zengin 5 futbolcusunu sizler için derledik.

Faiq Bolkiah

en zengin futbolcu faiq bolkiah

Faiq Bolkiah, dünyanın en iyi futbolcuları kadar ünlü değil, ancak en zenginlerinden biri. Bolkiah, Brunei Prensi Jefri Bolkiah’ın oğludur ve tahmini 20 milyar dolarlık bir serveti bulunmaktadır. Bu durum, onu açık ara ile dünyanın en zengin futbolcusu yapıyor. Tayland’daki Chonburi FC takımında oynayan Bolkiah, ailesinin geniş petrol ve gaz servetinden gelir elde ediyor.

Lionel Messi

Lionel Messi, Paris Saint-Germain ve Arjantin için forma giyen Arjantinli bir futbolcudur. Genellikle tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilir. Messi’nin tahmini net değeri 600 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir, bu da onu dünyanın en zengin futbolcularından biri yapmaktadır.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, Al Nassr ve Portekiz için forma giyen Portekizli bir futbolcudur. Messi ile beraber genellikle tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilmektedir. Ronaldo’nun tahmini net değeri 500 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir, bu da onu dünyanın en zengin üçüncü futbolcusu yapmaktadır.

Neymar

Neymar, geçen on yılın en iyi üçüncü oyuncusu olmaya sıkı sıkıya bağlı bir oyuncu olup, Brezilyalı, dünyanın en zengin futbolcuları arasında yer alıyor. Onun ünü henüz Ronaldo ve Messi seviyelerine ulaşmamış olsa da, Neymar’ın net değeri inanılmaz bir şekilde 198 milyon sterlin olarak belirlenmiştir.

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe, PSG’ye 2023/24 sezonunun sonunda kulüpten ayrılacağını bildirerek gelecek aylarda büyük bir imza parası alması beklen gelişmeler arasında. Bu, onun net değerinin yeni kulübünün teklif ettiği koşullara bağlı olarak hızla artabileceği anlamına geliyor. Nike gibi tanınmış şirketlerle anlaşmaları bulunan ve birçok FIFA oyununun kapağında yer alan Mbappe, son derece yüksek futbol maaşıyla beraber, 100 milyon sterlinin üzerinde bir net değere sahip sadece beş kişiden biri durumunda.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap