El-Sen, Kıb-Tek’teki terfilerin geri çekilmesi için hükümete 72 saat süre verdi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda (Kıb-Tek) gerçekleştirilen terfilerin yasa dışı olduğunu iddia ederek Başbakanlık önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Yayın: 26.01.2024 - 10:31

46 kez okundu

El-Sen, Kıb-Tek’teki terfilerin geri çekilmesi için hükümete 72 saat süre verdi

El-Sen, yapılan terfilerin Toplu İş Sözleşmesine aykırı olduğunu belirterek hükümete, bu uygulamayı 72 saat içinde düzeltme çağrısında bulundu. Aksi takdirde yasal yollara başvuracaklarını belirten sendika, hükümetin bu konuda gereken adımları atmadığı takdirde yargıya başvuracaklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı konuşmada ülkede hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, son dönemde yetkililerin keyfi kararlar aldığını savundu. Bıçaklı, terfi kararlarının toplu iş sözleşmelerine uygun olarak alınması gerektiğini belirtti ve bu sürecin işveren temsilcileri tarafından usulsüz bir şekilde yönetildiğini ileri sürdü.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, ülkede hukukun, yasaların ve toplu iş sözleşmelerinin çiğnendiğini öne sürdü. Tuğcu, enerji sektöründeki gelişmelerle ilgili olarak da şeffaflık ve topluma açıklama yapılması gerektiğini belirterek, sendikanın mücadele kararlılığını vurguladı.

El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, Kıb-Tek’in yasalar ve tüzüklerle yönetilmediğini, bu durumun şirketin zarar etmesine ve verimsizliğe neden olduğunu ifade etti. Peksever, toplumun enerji krizine mahkum edildiğini savunarak, hükümete 72 saat süre verildiğini ve bu süre içinde düzeltme yapılmaması halinde mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayer Yarkıner de El-Sen’e destek vererek, enerji sektöründeki bazı sözleşmelerin toplum menfaatleri açısından şeffaf bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yarkıner, Kıb-Tek’in mali kayıpları ve hükümetin yönetimine dair eleştirilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap