Endonezya’da heyelan ve sel nedeniyle ölenlerin sayısı 58’e çıktı

Marapi Yanardağı'nın patlaması, Batı Sumatra eyaletinde yaşanan trajik bir felakete dönüştü.

Yayın: 15.05.2024 - 11:46

443 kez okundu

Endonezya’da heyelan ve sel nedeniyle ölenlerin sayısı 58’e çıktı

Patlama sonrası oluşan kaya, kül ve toprak yığınlarının muson yağmurlarıyla kayması, sel baskınlarına neden oldu ve maalesef 58 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari, sel sularının yüzlerce evi bastığını ve 1500’den fazla ailenin bölgeden tahliye edildiğini açıkladı.

Arama kurtarma ekiplerinin çabaları sonucunda daha fazla cesedin bulunmasıyla ölü sayısı 58’e yükseldi ve 33 kişi yaralandı.

Muhari, kötü hava koşulları nedeniyle ara verilen arama kurtarma çalışmalarının tekrar başlatıldığını ve 35 kayıp kişiyi bulma umudunu koruduklarını belirtti.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) Başkanı Dwikorita Karnawati, Batı Sumatra’da daha fazla yağış ve sel beklentisi olduğunu vurgulayarak, bölge halkına ve turistlere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Marapi Yanardağı’nın 11 Mayıs’taki patlaması, kaya ve kül yığınlarının sel felaketine dönüşmesine neden oldu. Endonezya’nın Sumatra Adası’nda bulunan Marapi, dünyanın en aktif yanardağlarından biri olup ani patlamalarıyla ünlüdür. Ülke, Pasifik ateş çemberi olarak bilinen deprem ve volkan kuşağında yer almakta olup birçok aktif yanardağa ev sahipliği yapmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap