Erdoğan’dan Gazze için anlamlı mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki son gelişmeler hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) etkisizliğini eleştirdi ve BMGK'nin tek taraflı bir yaklaşımla krizi derinleştirdiğini ifade etti.

Yayın: 24.10.2023 - 17:44

97 kez okundu

Erdoğan’dan Gazze için anlamlı mesaj

24 Ekim’de Birleşmiş Milletler Günü’nü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın 78. kuruluş yıl dönümünü kutlama fırsatıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan insani trajediye dikkat çekti. Mesajında, BMGK’nin şiddeti durdurmak, ateşkesi sağlamak ve sivil kayıpları engellemek yerine tek taraflı yaklaşımının krizi daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de yaşanan sivil yerleşim yerleri, ibadethaneler, hastaneler ve okullara yönelik acımasız saldırıları ve soykırım benzeri katliamları görmekteyiz. Maalesef, uluslararası toplum bu duruma etkili bir çözüm bulma konusunda başarılı olamamaktadır.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi tarafından BM’ye bağlı kurumların işlevsizleştirildiğini ve BM’nin itibarına zarar verildiğini belirtti. Ancak Türkiye’nin BM’nin temsil ettiği değerlere ve çok taraflılık ilkesine güçlü bir destekçi ve savunucu olarak devam edeceğini vurguladı. Türkiye’nin BM’nin çeşitli faaliyetlerine katkı sağladığını ve dünya barışına destek verdiğini de dile getirdi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin reform ihtiyacını hatırlatarak BM Güvenlik Konseyi’nin daha temsili, demokratik ve etkili bir yapıya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin daha adil bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edeceğini ve Birleşmiş Milletler Günü’nü kutladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap