Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 19.12.2023 - 08:27
Güncelleme: 19.12.2023 - 01:21
429 kez okundu
Sim TV’de Meyil Adakul’un sorularını yanıtlayan Erhürman, ülkeyi yönetemeyen bir zihniyetin değişmesi gerektiğini ifade ederek, bu değişiklik sayesinde 2024’ün olumlu geçeceğini söyledi.
Bütçe görüşmelerinin, dünya genelinde iki temel konuyu gündeme getirdiğini belirten Erhürman, bunların rakamsal veriler ve hükümetin performansı olduğunu vurguladı. Rakamsal kısmın komitede tartışıldığını belirten Erhürman, özellikle Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) bütçesinde muhalefetin katkılarıyla önemli değişiklikler yaşandığını ifade etti.
Erhürman, bütçe görüşmelerinde muhalefetin hataları dile getirdiğini ve bunun siyasi bir mantığı olduğunu belirterek, ayrıca yaşanan sorunların hükümet tarafından sürekli olarak “para yok” denilerek gizlendiğine dikkat çekti. Maliyenin 1 milyar artıda olduğunu ancak hükümet hesabının 4 milyar şaştığını belirten Erhürman, bu durumun memleketin kaynaklarının doğru kullanılmadığını gösterdiğini ifade etti.
2024 bütçesinin de artı vereceğine inandığını belirten Erhürman, ancak yapılması gerekenlerin yapılmadığını ve kayıt dışılıkla mücadele eksikliği nedeniyle daha büyük bir artı beklenebileceğini dile getirdi. Hükümetin, Türkiye’den gelen paraya bağımlı bir politika izlediğini savunan Erhürman, bu zihniyetin değişmediği sürece ülkenin kendi ayakları üzerinde duramayacağını ifade etti. Özellikle ihalesiz akaryakıt alımı gibi hatalı uygulamaların maliyetinin yüksek olduğunu belirten Erhürman, Kıb-Tek’in zarara uğratıldığını ve Kıbrıs Türk halkının alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade etti.
Erhürman, 2024’te halkın görevinin bu zihniyetten kurtulmak olduğunu belirterek, bu değişiklikle 2024’ün olumlu geçeceğini vurguladı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.