Ertuğruloğlu TBMM’de kabul edilen tezkereyi değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Mutlu Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve iki devletli çözüm perspektifini destekleyen tezkereden övgüyle söz etti. Ertuğruloğlu, bu tezkerenin "tarihi bir karar" olarak nitelendirilebileceğini ifade etti.

Yayın: 19.07.2024 - 13:50

425 kez okundu

Ertuğruloğlu TBMM’de kabul edilen tezkereyi değerlendirdi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ertuğruloğlu, tezkerenin dünya genelinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) uluslararası alanda hak ettiği tanınmayı elde etme çağrısı yaptığını belirtti. Tezkerenin, Kıbrıs’taki tek ve kesin çözümün, Kıbrıs Türk halkının haklarının tam olarak teslim edilmesi ve egemen eşitliklerinin kabul edilmesi olduğunu vurguladığını söyledi. Ayrıca, bu çözümün Akdeniz bölgesinde kalıcı barış ve istikrar sağlama açısından en uygun yol olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli iradeyi temsil eden bir kurum olarak, her durumda Kıbrıs Türk halkının yanında olduğu vurgulandı. Kıbrıs Türk halkının, varoluş mücadelesinde her zaman Anavatan Türkiye ile birlikte hareket ederek başarılı olduğunu hatırlatan Ertuğruloğlu, bu milli davada Türkiye’nin verdiği güçlü desteğin önemini belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin huzur ve güven içinde varlığını sürdüreceğine olan inancın tam olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, barış ve özgürlüğün 50. yıl dönümünü kutladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap