Eski ABD Başkanı Trump’ın avukatı hakaret davasında yaklaşık 150 milyon dolar tazminat ödeyecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Georgia'da iki seçim çalışanına yönelik iftira attığı iddiasıyla açılan davada 150 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yayın: 16.12.2023 - 11:53

95 kez okundu

Eski ABD Başkanı Trump’ın avukatı hakaret davasında yaklaşık 150 milyon dolar tazminat ödeyecek

CNN’in haberine göre, Washington mahkemesi, Giuliani’nin “hakaret” suçlamasıyla ilgili davada, Ruby Freeman ve kızı Wandrea ArShaye Moss’a yaklaşık 150 milyon dolarlık tazminat ödemesine karar verdi.

Freeman, mahkeme kararı sonrasında yapmaları gereken daha çok şey olduğuna dikkat çekerek, “Jüri, Rudy Giuliani’nin bana ve kızıma yaptıklarına tanıklık etti ve onu sorumlu tuttu ve bunun için minnettarım” şeklinde ifade kullandı. Moss ise Giuliani’nin 2020 başkanlık seçimlerinden sonra yaptığı yalanlar nedeniyle hayatlarının değiştiğini ve son birkaç yılın felaketle geçtiğini söyledi.

2020 başkanlık seçimleri sırasında Giuliani tarafından sahtekarlık yapmakla itham edilen Freeman ve Moss, Aralık 2021’de Giuliani aleyhine hakaret davası açmıştı. Giuliani, geçen ay yaptığı açıklamada Freeman ve Moss’un 2020 seçimlerinde oy pusulalarında sahtekarlık yaptıkları konusundaki iddialarının doğru olmadığını kabul etmiş, ancak bu sözlerinin ifade özgürlüğü tarafından korunduğunu savunmuştu. Ağustos ayında ise Giuliani, mahkeme tarafından suçlu bulunmuş ve tazminat ödemesi kararlaştırılmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap