Eski Boeing çalışanı John Barnett aracında ölü bulundu

Boeing'de güvenlik ihlallerini dile getiren eski çalışan John Barnett, aracında ölü bulundu. Barnett'in ölümü, şirketin üretim standartları ve güvenlik sorunlarıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Olayla ilgili detaylar için okumaya devam edin.

Yayın: 17.03.2024 - 20:31

92 kez okundu

Eski Boeing çalışanı John Barnett aracında ölü bulundu

ABD’nin önde gelen havacılık şirketi Boeing’de yaşanan güvenlik skandalını sızdıran eski çalışan John Barnett, aracında ölü bulundu. Eski çalışan, ifade vermesi beklenen bir dava öncesinde duruşmaya katılmamıştı.

Boeing şirketine açılan davada ifade vermesi beklenen John Barnett’in, mahkemeye gelmemesinin ardından yapılan aramalarda aracında ölü bulunduğu bildirildi. Güney Carolina’da kaldığı otelin otoparkında bulunan Barnett’in cesedi, ABD’nin Güney Carolina eyaleti adli tıp kurumu tarafından incelendi.

john barnett

Barnett’in ölümüyle ilgili adli tıp yetkilileri, 62 yaşındaki eski Boeing çalışanının cumartesi günü aracında “kafasına silah ile ateş etmiş halde” bulunduğunu açıkladı. Boeing şirketi, Barnett’in ölümünden üzüntü duyduklarını belirtti.

Boeing’de 32 yıl görev yapan Barnett, 2010 yılından itibaren North Charleston fabrikasında kalite müdürü olarak çalışıyordu. 2016 yılında “787 Dreamliner” üzerine yaptığı kalite kontrol testlerinde üretim hatalarını tespit etmiş ve şirketin bu konudaki çözüm önerilerini dikkate almadığını ileri sürmüştü.

Eski çalışan, daha sonra 2017’de Federal Havacılık Komisyonu’na (FAA) şikayette bulunmuş ve 2019’da medyaya yaptığı açıklamalarda, yolcu uçaklarında yaşanan güvenlik sorunlarına dikkat çekmişti. Barnett’in ölümüyle ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.

Bu gelişmelerin ardından, havacılık endüstrisindeki güvenlik standartları ve şirket içi denetim süreçleri yeniden gündeme geldi. Boeing’in bu konudaki açıklamaları ve alacağı önlemler merakla bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap