Fatih’in şehzadelik dönemine ait tarihi madalyon, Londra’da açık artırmaya çıkıyor

Fatih Sultan Mehmet’e ait nadir bir madalyonun açık artırmaya çıkarılacağı duyuruldu. Madalyonun tarihi ve özellikleri merak konusu. Detaylar haberimizde!

Yayın: 24.03.2024 - 20:46

50 kez okundu

Fatih’in şehzadelik dönemine ait tarihi madalyon, Londra’da açık artırmaya çıkıyor

İngiltere’nin prestijli müzayede evlerinden Bonhams, tarihi bir madalyonun açık artırmaya çıkarılacağını duyurdu. Fatih Sultan Mehmet’in şehzadelik dönemine tarihlenen bu özel eser, tahmini 1,5-2 milyon sterlinlik bir bedelle satışa sunulacak.

Madalyonun bronz üzerine işlenmiş olan portresi, Batılı bir sanatçı tarafından yapılmış ve bilinen en eski Müslüman lider portresi unvanına sahip. Eser, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan açık artırmada alıcısını bulacak.

Mehmed II’nin birçok tasvirinden biri olan bu yağlı boya tablo, Londra’daki Ulusal Galeri tarafından muhafaza edilmekte olup Gentile Bellini tarafından yaklaşık 1480 yılında tamamlanmıştır.

Bonhams İslam ve Hint Sanatı Direktörü Oliver White, madalyonun Fatih’in gençlik yıllarına ait olduğunu belirterek, “İstanbul’un fethinden önceki 2. Mehmet’i genç bir erkek olarak gösteren bilinen tek madalyon. Madalyonun, Sultan tarafından kişisel bir tılsım olarak giyildiği düşünülüyor.” açıklamasında bulundu.

fatih istanbul
Mehmed II’nin ölümünden sonra Matrakçı Nasuh tarafından 1537 yılında resmedilen İstanbul haritası.

Bu eşsiz eser, tarihi ve sanatsal açıdan büyük önem taşıyor ve koleksiyonerler tarafından büyük ilgi görüyor.

Canlı Müzayede Linki: https://www.bonhams.com/auction/29318/islamic-and-indian-art/

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap