Fenerbahçe, Avrupa’nın top 10 liginde gol krallığını ilan etti

2023/24 sezonunda Avrupa’nın önde gelen 10 futbol liginden birinde mücadele eden takımlar arasında en çok gol atan isim Fenerbahçe oldu.

Yayın: 29.01.2024 - 22:26

98 kez okundu

Fenerbahçe, Avrupa’nın top 10 liginde gol krallığını ilan etti

Sarı lacivertli ekip, oynadığı tüm kulvarlarda kaydettiği 97 golle listenin zirvesine yerleşti. Fenerbahçe’nin bu etkileyici performansına, sadece 33 maçlık bir süreçte ulaşıldı.

Edin Dzeko’nun 20 golle takımın en skorer oyuncusu ünvanına ulaşırken, onu Michy Batshuayi 13 golle takip etti. Sebastian Szymanski (12), İrfan Can Kahveci (11) ve Dusan Tadic (11) gibi oyuncuların da katkı sağladığı gol skoruyla Fenerbahçe, Avrupa’nın önde gelen kulüplerini geride bıraktı.

İkinci sıradaki takım ise Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven oldu. PSV, sezon boyunca tüm kulvarlarda toplam 85 golle başarılı bir performans sergiledi. Liste üçüncü sırasında ise 82 golle Bundesliga lideri Bayer Leverkusen yer aldı.

Brugge, Manchester City, Gent, Liverpool, Sporting, Bayern Münih ve Real Madrid gibi diğer güçlü takımların da yer aldığı bu sıralamada Fenerbahçe, hücum gücüyle büyük bir çıkış yakalayarak dikkatleri üzerine çekti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap