Fenerbahçe kendi rekorunu yeniledi!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in dokuzuncu haftasında ev sahibi olarak ağırladığı Atakaş Hatayspor'u 4-2'lik bir galibiyetle mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip, bu sezonda oynadığı dokuz maçı da kazanarak, Türk futbol tarihinde görülen en iyi başlangıcı yapmış oldu.

Yayın: 22.10.2023 - 21:29

156 kez okundu

Fenerbahçe kendi rekorunu yeniledi!

Aynı zamanda, Fenerbahçe bu sezonun başlangıcından itibaren oynadığı 17 karşılaşmanın tamamını kazandı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Atakaş Hatayspor’u Kadıköy’de ağırladı.

Kadıköy’de gerçekleşen müsabaka sonucunda Fenerbahçe, 4-2’lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da oynadığı toplam 17 karşılaşmanın hepsini kazanarak, puanını 27’ye çıkararak liderlik koltuğundaki yerini korudu.

FENERBAHÇE TARİH YAZDI

Sarı-lacivertli takım, 2009-2010 sezonunda 8 maç sonunda elde ettiği zaferlerle benzer bir başlangıç yapmıştı. Bu sezon, dokuzuncu maçı da kazanarak, lig tarihinin en iyi başlangıcına imza atan Fenerbahçe, aynı zamanda bu sezonda oynadığı 17 karşılaşmanın tamamını kazandı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, Ülker Stadı’nda gerçekleşen maçta, önceki Kasımpaşa mücadelesinde ilk 11’de sahaya sürdüğü Jayden Oosterwolde’yi kadroya almadı.

Kasımpaşa karşılaşmasında forma şansı bulamayan Bright Osayi-Samuel ise Oosterwolde’nin yerine ilk 11’de sahaya çıktı.

Fenerbahçe’nin ilk on biri, Atakaş Hatayspor karşısında şu isimlerden oluştu: Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alekander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko.

Sarı-lacivertilerin yedek kulübesinde ise İrfan Can Eğribayat, Samet Akaydın, Mert Müldür, Bartuğ Elmaz, Miguel Crespo, Miha Zajc, Cengiz Ünder, Ryan Kent, Umut Nayir ve Michy Batshuayi bulunuyordu.

CENGİZ ÜNDER

Fenerbahçe, Cengiz Ünder’i 6 maçlık bir aranın ardından yeniden kadroya dahil etti.

Sarı-lacivertli ekip, Antalyaspor karşılaşmasının başlangıç dakikalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki oyuncusunu, Hatayspor maçıyla yeniden sahalarda gördü.

Cengiz Ünder, bu süre zarfında ligde 4 ve Avrupa’da 2 olmak üzere toplam 6 maçta forma giyemedi.

Milli oyuncu son olarak 17 Eylül tarihinde Kadıköy’de oynanan Antalyaspor maçında kadroda yer almıştı.

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor karşılaşmasında 5 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertler, sakatlıkları nedeniyle Serdar Aziz, Joshua King ve Emre Mor’un yanı sıra topuğundaki sakatlık sebebiyle Mert Hakan’ı kadroya dahil edemedi. Ayrıca, teknik heyet kararıyla Jayden Oosterwolde de kadroda yer almadı.

TRİBÜNLERDEN VOLKAN DEMİREL’E SEVGİ GÖSTERİSİ

Fenerbahçe taraftarları, kulüp tarihinde önemli bir yere sahip olan Volkan Demirel’e sevgi gösterilerinde bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun yıllar Fenerbahçe’nin kalesini koruyan, kaptanlık yapmış ve daha sonra teknik heyette görev almış olan Volkan Demirel’i alkışlarla karşıladı.

Volkan Demirel’i tribünlere davet eden taraftarlar, eski oyuncularına çiçek verdi. Ardından Volkan Demirel, kendisine hediye edilen Fenerbahçe atkısını boynuna taktı. Son olarak taraftarlarla fotoğraf çekildikten sonra Demirel, tribünleri selamlayarak soyunma odasına gitti.

Ayrıca Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’e maçın başlama vuruşundan hemen önce çiçek takdim etti.

PANKART AÇILDI!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in dokuzuncu haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u pankartlı bir karşılama ile ağırladı.

Geçtiğimiz sezon depremler nedeniyle ligin geri kalanında mücadele edemeyen ve bu sezon antrenmanlarını İstanbul’da yaparken iç saha maçlarını Mersin’de oynayan Hatayspor, Fenerbahçe’nin ev sahibi olduğu karşılaşmada “Evinize hoş geldiniz Hatayspor” pankartı ile karşılandı.

Sarı-lacivert kulüp yetkilileri, Atakaş Hatayspor oyuncularının stadyuma giriş yapacakları otopark bölgesine “Hatay’ın yanındayız” afişi ve “Evinize hoş geldiniz Hatayspor” pankartı asarak jestlerini gösterdiler.

Ayrıca Hatayspor oyuncuları ısınmak için sahaya çıktığında, saha içindeki reklam panolarında “Evine Hoş Geldin Volkan Demirel,” “Hatay Bizim de Şahsi Meselemizdir” ve “Fenerbahçe Hatay Halkının Yanında” ifadeleri yer aldı.

İSRAİL’E TEPKİ

Fenerbahçe taraftarları, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterdiler.

Kale arkası tribününde Filistin bayrağı açan sarı-lacivertli taraftarlar, “Gazze’deki zulme dur de” yazılı pankartlar astılar ve “Kahrolsun İsrail” tezahüratları yaptılar.

Her iki takım oyuncuları ve hakemler de sahaya “Gazze’de yapılan zulmü kınıyoruz!” yazılı pankart ile çıktılar.

Ayrıca maç öncesi, Gazze’de hayatını kaybeden siviller için yapılan saygı duruşu sırasında taraftarlar “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” şeklinde tezahüratlar gerçekleştirdiler.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap