Fidan: “Türkiye-Yunanistan arasındaki antet konulardan biri Kıbrıs’tır. Diplomasinin sınırları genişletilerek çözülmeye çalışılıyor”

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine odaklanarak, "Kıbrıs'ın, antet konular arasında önemli bir yer tuttuğunu ve diplomatik sınırların genişletilerek çözülmeye çalışıldığını" belirtti.

Yayın: 05.02.2024 - 15:06

89 kez okundu

Fidan: “Türkiye-Yunanistan arasındaki antet konulardan biri Kıbrıs’tır. Diplomasinin sınırları genişletilerek çözülmeye çalışılıyor”

Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fidan, AB’nin Türkiye’yi üye yapma konusundaki niyetini netleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Fidan, A Haber yayınında, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine tarihsel perspektiften yaklaşarak, “Ege’de devraldığımız sorunlar, bu jenerasyona ait değil. Ancak sorunların yönetimi konusunda olgun bir devlet yaklaşımı benimseyerek, liderlerin ortaya koyduğu vizyonla olumlu bir gündemi ilerletmeye çalıştıklarını” ifade etti.

Dışişleri Bakanı, ekonomi, turizm, eğitim, kültürel faaliyetler ve vize işbirliği gibi bir dizi konuda ilerleme kaydetmeye çalıştıklarını belirtirken, aynı zamanda kronik sorunların, özellikle Ege adalarının statüsü ve silahlanma gibi konuların, yeni bir bakış açısıyla ele alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

Fidan, Türkiye’nin AB üyelik sürecine de değinerek, geçmişten günümüze kadar olan sürecin incelendiğini ve yeni yaklaşımların neler getirebileceği üzerinde çalıştıklarını açıkladı. AB’nin Türkiye’yi üye yapma niyetinin açıkça belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Avrupa Birliği Türkiye’yi üye yapmak istiyor mu, istemiyor mu?” sorusuna odaklandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap