Fransız siyasilerden Paris’teki bıçaklı saldırıya tepki

Fransız siyasiler, Paris'te meydana gelen bıçaklı saldırıya karşı tepki göstererek hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Yayın: 04.12.2023 - 10:56

75 kez okundu

Fransız siyasilerden Paris’teki bıçaklı saldırıya tepki

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşamki terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşının ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı. Macron, saldırganın yakalanmasından dolayı teşekkür ederken, terörle mücadele savcılığının olayı aydınlatmak için gereken adımları atacağını belirtti.

Başbakan Elisabeth Borne, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Terör karşısında ödün vermeyeceğiz. Hayatını kaybeden Alman vatandaşına ve ailesine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı. Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet de terörün topraklarını bir kez daha vurduğunu belirterek, “Değerlerimize saldıranlarla mücadelede birlik olalım.” çağrısı yaptı.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi lideri Jordan Bardella, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırganın daha önce sabıkası olduğunu ve yeterli önlem alınmadığını belirterek, “Fransızların hayatının tehlikeye atıldığı” değerlendirmesinde bulundu.

Saldırı, Paris’in 15. bölgesinde Bir Hakeim metro durağı yakınlarında gerçekleşti. Bir Alman vatandaşı hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın 2016’da şiddet eylemi şüphesiyle gözaltına alındığını ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Saldırganın İran kökenli Fransız vatandaşı olduğu belirtiliyor. Paris savcılığı, olayla ilgili “cinayet” ve “cinayete teşebbüs” suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap