Futbol arenasında Atatürk engeli: KKTC FBİDER üyeleri maçın ardındaki detayları anlattı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe maçına katılan KKTC FBİDER üyeleri, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle maçı izleyemedi.

Yayın: 31.12.2023 - 21:02

142 kez okundu

Futbol arenasında Atatürk engeli: KKTC FBİDER üyeleri maçın ardındaki detayları anlattı

Ancak üyeler, Suudilere “Atatürk” üzerinden verilen mesajın mutluluk verici olduğunu ifade etti. Maç için yüksek miktarda ödeme yapmalarına rağmen maçı izleyemeyen vatandaşlar, Türk futbol takımlarının dik duruşundan ve başkanlarının tutumundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

KKTC FBİDER üyesi Hasan Çaltılı, stadyumda yaşananları anlatarak,

“Maç öncesi her şey yolundaydı; ancak aldığımız haberde, İstiklal Marşı’nın okunmasına izin verilmeyeceği söylendi fakat daha sonra bu kriz çözüldü. Lakin bu kez de Atatürk posterlerini ve futbolcuların Atatürk tişörtlerini sahaya kabul etmeyeceklerini öğrendik. Bu esnada yanımızda Fenerbahçe’nin yüzüncü yıl formasını giyen taraftarlarımız, üzerlerinde Atatürk resmi var diye dışarı çıkarıldı. Hem başkanımızın sergilediği dik duruştan hem de Galatasaray camiasının yanımızda oluşundan memnunuz. Sahaya çıkmayarak çok büyük bir örnek sergilediler.

Mağduriyetimiz çok büyük olmakla birlikte kulübümüzün doğru bir davranış sergilediğini düşünüyoruz. Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarıyla yetişmiş, kanımızın son damlasına kadar Atatürk’ü savunan Atatürkçü bireyler olarak, bu yapılanlardan utanç duyduk.

Zararımızın, kulübümüz veya Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanacağını düşünüyoruz ve bu konuda gerekli girişimlerde de bulunacağız. Sonuna kadar takımımızın yanında; bugün Suudi Arabistan’da, yarın başka yerde olacağız.Sevdamıza kimse engel olamaz!”dedi.

Olayın nasıl geliştiği konusunda bilgi veren Çaltılı, maça saatler kala Suudi Arabistan yönetiminin Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermediğini belirtti. Krizin bir süre sonra aşıldığının duyurulmasına rağmen Türk takımlarının taleplerinin karşılanmaması üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray’ın sahaya çıkmayı reddettiğini ifade etti. İki takımın maçın ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek Türkiye’ye döndüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap