Futbol Tenisin’de Avrupa Şampiyonası heyecanı başladı

Futbol Tenisi Avrupa Şampiyonası, Kıbrıs Türk Futbol Tenisi Federasyonu tarafından ev sahipliği yapılan bir organizasyon olarak Mağusa'da başladı.

Yayın: 24.10.2023 - 18:30

84 kez okundu

Futbol Tenisin’de Avrupa Şampiyonası heyecanı başladı

Bu şampiyona, 24-27 Ekim tarihleri arasında Mağusa Arena’da gerçekleşiyor ve 12 farklı ülkeden 140 sporcu katılıyor.

Katılan ülkeler şunlar: Romanya, Moldavya, Fransa, İtalya, Türkiye, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Arnavutluk, Bask Ülkesi, Azerbaycan, Macaristan ve Danimarka. Şampiyona, 13 farklı kategoride oynanan gençler, kadınlar, büyük erkekler, U21 Mix ve büyük mix müsabakalarını içeriyor.

Grup maçları, bugün ve yarın oynanırken, 26 Ekim’de yarı final maçları yapılacak. Şampiyonanın final ve ödül töreni ise 27 Ekim Cuma gününde gerçekleşecek.

FIFTA Başkanı ve KKTC Futbol Tenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Şampiyonası’nın KKTC’de düzenlenmesinden büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek, tüm takımlara başarılar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Spor Koordinatörü Mithat Tekçam, yeni bir spor organizasyonunun KKTC’de gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu paylaşarak, sporun dostluğu, kardeşliği ve barışı simgeliyor olduğuna dikkat çekti. Tekçam, sporun birleştirici mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılışta söz alan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, turnuvaya katılan ve ülkelerini temsil eden misafirlere teşekkür etti. Uluçay, Gazimağusa’nın artık “Melekler Şehri” olarak anıldığını ve uluslararası turnuvanın bu şehirde düzenlenmesinden dolayı tüm yetkililere teşekkür etti, ayrıca tüm sporculara başarılar diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap