Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

Gana'nın Batı Afrika kıyılarında, resim yetenekleriyle dikkat çeken 17 aylık Ace Liam, Guinness Dünya Rekorları'na adını altın harflerle yazdırdı ve "en genç erkek sanatçı" unvanını elde etti.

Yayın: 16.05.2024 - 11:18

461 kez okundu

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

Guinness Dünya Rekorları’ndan yapılan açıklamada, Liam’ın sanatsal yeteneklerinin takdire değer olduğu ve akrilik boya ile tuval üzerinde eserlerini yaratmak için ellerini ve vücudunu kullandığı belirtildi.

Liam’ın annesi Chantelle Eghan’a gönderilen mailde, “En genç sanatçı unvanınızın kabul edildiğini ve Guinness Dünya Rekorları’na resmen dahil olduğunuzu bildirmekten mutluluk duyuyoruz.” denildi.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Chantelle Eghan, 16 Temmuz 2022 doğumlu oğlunun dünya çapında bu başarıyı elde etmesinden büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Liam, Aralık 2023’te Gana’nın başkenti Akra’da gerçekleşen Guinness Dünya Rekorları denemesine katılarak bu unvanı elde etti.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Liam’ın rekorunu kırdığı anın heyecanı ve sevinci görülebiliyor. Küçük sanatçı, çizim kalemiyle ustalıkla oynarken adeta geleceğe olan umuduyla dolu.

Liam, 2003 yılında Amerikalı Dante Lamb’ın 3 yaşında resim yaparak kırdığı Guinness Dünya Rekoru’nu geride bırakarak tarihe geçti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap