Gazeteci-Yazar Başaran Düzgün’den yeni kitap: “Öksüz Atlar Ülkesinde”…

Gazeteci-Yazar Başaran Düzgün'ün Ekinoks Yayınları tarafından basılan beşinci kitabı ve aynı zamanda ilk romanı olan "Özgür Atlar Ülkesinde", Türkiye ve Kıbrıs'ta aynı anda okurlarla buluştu. Kitap, çeşitli dönemleri ve olayları kapsayan yaratıcı gerçeklik tarzında yazıldı.

Yayın: 10.12.2023 - 17:17

137 kez okundu

Gazeteci-Yazar Başaran Düzgün’den yeni kitap: “Öksüz Atlar Ülkesinde”…

Yapılan açıklamaya göre, kitabın editörlüğünü Nurper Moreket üstlenirken, kapak ve sayfa tasarımını Tahir Gazi gerçekleştirdi. Toplam 284 sayfa olan kitap, tüm kitapçılarda satışa sunuldu.

Kitap hakkında yapılan değerlendirmede, Gazeteci-Yazar Mustafa Karaalioğlu’nun şu sözlere yer verildi: “Hayatın ne getireceği bilinmez ama bazen bütün ihtimallerin ötesinde heyecan vericidir. Onu en çok heyecan verici kılan ise bir gün yolları kesişecek insanların imkânsız coğrafyalarda birbirlerinden habersiz başlayan yürüyüşleridir. Hayat onları bir yerden başka yere; bazen mutluluk içinde bazen de tarifsiz acılarla sürüklerken kader ağlarını örer. Bu yüzden bazılarının hayatı roman olur. Özgür Atlar Ülkesi işte bu bazılarının romanı… Başaran Düzgün kurgusunu ve hikâyesini hayatın bilinmezlerle dolu yürüyüşünün üzerine attığı ağla yakalıyor. Gazeteci titizliğiyle ve aynı anda bir tarihçi hassasiyetiyle hikâyeyle yüzleşecek kadar gerçekçi ama ne gerçekçi! Bir parçası olduğu Ada’nın acılı yıllarını anlatırken, kalemini iniş ve çıkış anlarında cesurca kullanıyor.”

Başaran Düzgün, 1964 yılında Mağusa’da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra pek çok farklı alanda aktif olarak görev aldı. Ayrıca, birçok ödüllü kitap ve makalenin yazarı olan Düzgün, kariyeri boyunca Kıbrıs basınında önemli bir rol oynadı ve birçok uluslararası platformda konuşmacı olarak yer aldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap