Gazeteci Züleyha Karaman’ın “İlhak” kitabı satışa çıktı

Gazeteci Züleyha Karaman'ın son kitabı, Türkiye genelinde okurlarla buluştu.

Yayın: 22.01.2024 - 08:17

96 kez okundu

Gazeteci Züleyha Karaman’ın “İlhak” kitabı satışa çıktı

“Tarihin Tozlu Raflarında Kalmış Hisler İlhak” adını taşıyan eser, Ankara merkezli Berikan Yayınevi tarafından 272 sayfa olarak basıldı ve üç ayrı bölümden oluşuyor.

Kitabın ilk bölümü olan “Kıbrıs’ta nereden nereye…” bölümünde, 1571’den 2023’e kadar olan önemli gelişmeler ele alınıyor. Kıbrıs Türkleri’nin tarihsel süreçteki rolü, Ankara Ulus’ta Atatürk Anıtı’nın temeline konulması için kanlarını neden gönderdikleri, 1940’ların sonlarında Kıbrıs’a gelen Yahudilere Rum kilisesinin karşı çıkması gibi olaylar bu bölümde detaylı bir şekilde inceleniyor.

İkinci bölüm olan “Karaoğlan Kıbrıs’ta” ise, Bülent Ecevit’in Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 6 ay sonra gerçekleştirdiği tarihi ziyaret ve Kıbrıs Türklerinin hedeflerine dair görüşlere odaklanıyor.

Kitabın üçüncü bölümü, Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi Yasama Meclisi’nin Türkiye’ye bağlanma kararıyla ilgili konulara ve milletvekillerinin Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanması üzerine yaptığı tartışmalara odaklanıyor.

Mesut Günsev’in kitaba yazdığı sunuş yazısında, Züleyha Karaman’ın “anılarda bile zor hatırlanacak günlere götürdüğü ve tarihe kalıcı notlar bıraktığı” vurgulanıyor.

Kitap, Türkiye genelinde “kitapyurdu.com” ve benzeri platformlarda satışa sunulduktan kısa bir süre sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de kitapçılarda okuyucularıyla buluşacak. Züleyha Karaman’ın daha önce yayımlanan eserleri arasında, Anna Planı sürecini konu alan “Tarihe Tanık Olduk”, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hastane sürecini ve son sözlerini içeren “Bir Liderin Son Sözleri” ve Denktaş’ın egemenlik mücadelesini anlatan “Tarihin Haklı Çıkardığı Lider” isimli kitapları bulunuyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap