Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, kentte yaşanan su sorunuyla ilgili açıklama yaptı

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Mağusa'ya su sağlanmasının başladığını, ancak basınç sorunları nedeniyle suyun öncelikle alçak bölgelere ulaştığını, yüksek bölgelere ise zamanla suyun ulaşacağını ve tüm evlerdeki su akışının normale dönmesinin Pazartesi gününe kadar sürebileceğini belirtti.

Yayın: 11.05.2024 - 14:11

202 kez okundu

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, kentte yaşanan su sorunuyla ilgili açıklama yaptı

Uluçay, Geçitköy’den Mağusa’ya su taşıyan şebekenin Sınırüstü-Mağusa hattında yaşanan arıza sebebiyle yaşanan su kesintisi hakkında açıklama yaptı.

Su kesintisinin birçok vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren Uluçay, su arzının sağlanması için “Deniz Suyu Arıtma Tesisi” dahil olmak üzere tüm alternatiflerin değerlendirileceğini ve girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Uluçay, açıklamasında şunları belirtti:

“Devlet Su İşleri Dairesi’nden aldığımız bilgilere göre, şehre su sağlanmaya başlandı ancak basınç sorunları sebebiyle su öncelikle alçak bölgelere ulaşıyor. Uzmanlarımızın verdiği bilgilere göre, tüm evlerdeki su akışının normale dönmesi Pazartesi gününe kadar sürebilir. Gazimağusa Belediyesi tarafından 2010 yılında yapılan ve 2025 yılında belediyeye devredilecek olan bir Deniz Suyu Arıtma Tesisi bulunmaktadır. Ancak, bu tesis belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmediği için elektrik sorunları yaşamış ve işlevsiz hale gelmiştir. Bizim görevimiz, halkımızın mağdur olmasını engellemektir. Bundan sonra, kesintisiz su arzını sağlamak için Deniz Suyu Arıtma Tesisi dahil olmak üzere tüm alternatifleri değerlendirmek için çaba göstereceğiz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap