Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay: “Yapılan kanalizasyonun şehrimiz için çok önemli olduğunun bilincindeyiz”

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, başarılı bir şekilde tamamlanan kanalizasyon çalışmalarını vurgulayarak, "Yapılan kanalizasyonun şehrimiz için büyük önem taşıdığının bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yayın: 25.01.2024 - 10:07

93 kez okundu

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay: “Yapılan kanalizasyonun şehrimiz için çok önemli olduğunun bilincindeyiz”

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Mağusa Kanalizasyon Şebekesi Çalışmaları’nın kapanış etkinliği Tuzla Narpak Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Temmuz 2021’de başlayan çalışmaların kapsamında, mevcut kanalizasyon şebekesinin yüzde 70’i yenilendi ve yüzde 30’u tamir edildi. Ayrıca, evlere giden hat bağlantıları ve pompa istasyonları da iyileştirildi.

Proje, 20 milyon 500 bin 842 Euro maliyetle Çeltikçioğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. Şti, Arıkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş ve MBF Yapı İnşaat Ticaret A.Ş’nin oluşturduğu konsorsiyum tarafından hayata geçirildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, etkinlikte yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’ne, Çeltikçioğlu Şirketi’ne ve dönemin Avrupa Komisyonu Reform Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson’a teşekkür ederek, kanalizasyonun şehir için önemine vurgu yaptı.

Uluçay, Mağusa’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirterek, AB’nin destekleriyle sulak alanları koruma çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca, Mağusa Kalesi’nin restorasyonuna da AB’nin destek verdiğini ve bu kapsamda bazı tarihi yerlerin ziyarete açıldığını kaydetti.

Çeltikçioğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Direktörü Adnan Çeltikçioğlu ise, çalışmaların teknik standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşlara sağlam ve çalışan bir kanalizasyon sistemi sunmanın memnuniyetini dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap