Gazimağusa Limanı Su Temin Projesi için anlaşma imzalandı

Gazimağusa Limanı'nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan Su Temin Projesi için ihale süreci tamamlandı ve mukavele imzalandı.

Yayın: 17.09.2024 - 15:17

1485 kez okundu

Gazimağusa Limanı Su Temin Projesi için anlaşma imzalandı

Gazimağusa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihalenin sonucunda, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile Destebaşı Construction Yetkilisi Derya Dinçkuyucu arasında anlaşma sağlandı. Bu önemli adım, limanın su temini sorununu köklü bir şekilde çözmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Uluçay, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Gazimağusa Limanı ülkemizin en büyük limanı olarak önemli bir konumda. Limandaki hizmet binalarının ve gemilerin su ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığımız bu proje büyük bir önem taşıyor. Proje sürecinde destek veren Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Başbakanlık ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum,” dedi.

Projeyle birlikte, limanda uzun süredir tankerlerle sağlanan su ihtiyacı, kalıcı bir çözümle karşılanacak. Önceki su temini ihalesinin iptali ve sözleşme aşamasındaki aksaklıkların ardından, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında 23 Mayıs 2023 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda yeni bir su temin projesi başlatıldı.

Proje çerçevesinde, Gazimağusa Limanı’ndaki tüm kamu, askeri ve ticari birimlere sayaçlar yerleştirilerek su temini sağlanacak ve liman rıhtımında bulunan gemilere su verilebilecek. KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, projede kullanılacak su borularını temin edecek.

Yaklaşık 2,315 metre uzunluğunda boru döşemesi, sert zemin kazıları, 40 adet bağlantı ve gemilere özel su temin noktalarının kurulumu gibi işlemleri içeren proje, asfalt ve beton kaplama işleri ile son bulacak.

İhale sonucunda projeyi üstlenen yükleniciye, gerekli boru ve diğer malzemeler idare tarafından sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte limanda yaşanan su temini sorunları çözüme kavuşacak ve daha güvenilir bir altyapı sağlanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap