Gazze’de mezarlar İsrail tarafından tahrip edildi… İsrail Ordusu doğruladı…

ABD merkezli medya kuruluşu CNN'nin raporuna göre, İsrail, Gazze'de Hamas'ın kontrolündeki bölgelerde bulunan ve öldüğü bildirilen İsrailli esirlerin gömülü olup olmadığını belirlemek amacıyla bir dizi mezarlığı tahrip etmiş durumda.

Yayın: 21.01.2024 - 18:39

86 kez okundu

Gazze’de mezarlar İsrail tarafından tahrip edildi… İsrail Ordusu doğruladı…

CNN’in incelemesine göre, uydu görüntüleri ve videolar, İsrail ordusunun Gazze’deki kara harekatında buldozerler kullanarak en az 16 mezarlığı yok ettiğini gösteriyor. Bu saldırılarda mezar taşları ve kabristanlar da zarar gördü ve bazı cesetler mezardan çıkarıldı.

Uydu görüntülerinin analizine dayanan habere göre, hukuk uzmanları, dini alanların kasıtlı olarak tahrip edilmesinin ve bunların askeri hedef haline getirilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, İsrail’in bu eylemlerinin potansiyel bir “savaş suçu” teşkil edebileceğini vurguladı.

İsrail ordusu ise CNN’e yaptığı açıklamada, mezarların kazılmasını, İsrailli esirlerin buralara gömülüp gömülmediğini tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini doğruladı. Sözcü, mezarlıkların Hamas tarafından “askeri amaçlarla” kullanıldığını öne sürerek, İsrail ordusunun mezarlıkları hedef almanın başka bir seçenek olmadığını savundu. İsrail ordusu, kritik istihbarat veya operasyonel bilgiye dayanarak hassas rehine kurtarma operasyonları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap