Girne Antik Limanı’nda cumartesi günü turizm şöleni düzenlenecek

Girne Antik Liman'da Cumartesi günü Turizm Haftası kapsamında özel bir şölen düzenlenecek.

Yayın: 18.04.2024 - 11:33

22 kez okundu

Girne Antik Limanı’nda cumartesi günü turizm şöleni düzenlenecek

Girne Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, Turizm Şöleni, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın organizasyonuyla Girne Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

Şölen etkinlikleri, müzik, tiyatro ve halk dansları gösterilerini içerecek ve saat 10.30’da eski Girne Belediyesi binası önünde başlayacak.

Girne Antik Limanı’ndaki resmi açılış töreni ise saat 12.15’te yapılacak ve konuşmaların yanı sıra Grup Otantik, Vadili Halk Dansları Ekibi, Ahmet Ced, Devlet Tiyatroları Tiyatrosu, Akdoğan Halk Dansları Ekibi, Ulaş Barış, TUFAD Halk Dansları Ekibi, Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Serdar Quintet, Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği Folklor Ekibi, Grup Rast, Alayköy Halk Dansları Ekibi, Berkay, Ezgi ve Fikri Karayel gibi sanatçıların sahne alacağı bir programla devam edecek. Gecede ayrıca Geleneksel Kıbrıs Kıyafetleri Defilesi ve bir Jazz konseri de yer alacak.

Şölende ayrıca ücretsiz Girne Antik Liman ve Girne Kalesi turları, karikatür çizimi, sergi ve viyolonsel dinletisi gibi etkinliklerin yanı sıra yiyecek, içecek ve alışveriş stantları da kurulacak.

Turizm Şöleni’nin, Girne Antik Limanı’ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen ilk büyük etkinlik olacağı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap