Girne Turizm Şöleni yapıldı

Bugün Girne'de, Turizm Haftası'nın kutlanması adına harika bir etkinlik gerçekleşti: "Turizm Şöleni".

Yayın: 20.04.2024 - 15:44

103 kez okundu

Girne Turizm Şöleni yapıldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonuyla, Girne Belediyesi’nin katkılarıyla Girne Antik Limanı’nda gerçekleşen bu şölen, gece geç saatlere kadar sürecek.

Ayrıca, Turizm Haftası vesilesiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, Aralık 2022’de başlayan restorasyon ve yenileme çalışmaları sonucunda Girne Antik Limanı’nın yeni görünümü de açılışla birlikte tanıtıldı.

Turizm Şöleni, saat 11.00’de Girne Ramadan Cemil Meydanı ile Antik Liman arasında gerçekleşen bir kortejle başladı. Etkinlik, Antik Liman girişinde kurulan sahnede yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, KKTC turizminin sürekli olarak değer kazandığını ve markalaşma yolunda ilerlediğini vurguladı. Ülkenin turizm alanında elde ettiği başarıları Berlin Turizm Fuarı’na katılarak ve KKTC’nin standını başarılı bir şekilde tanıtarak desteklediğini belirtti. Tatar ayrıca, Türkiye üzerinden ve gelecekte planlanan direkt uçuşlarla turizmdeki marka değerinin artacağını ifade etti.

Tatar’ın ardından Meclis Başkanı Zorlu Töre, KKTC’nin turizm potansiyeline vurgu yaparak, ülkenin yılın her ayında turizme açık olduğunu ve bunun için bakanlık, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin iş birliği içinde çalıştığını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel ise hükümet olarak yarım kalan projeleri hayata geçirme sözü verdiklerini ve Antik Liman projesini cesurca üstlendiklerini belirterek, turizmin gelişmesi için çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Girne Antik Limanı’nın restorasyonuyla ilgili olarak duyduğu mutluluğu paylaşarak, turizmin ileriye taşınması için tüm paydaşlarla çalışacaklarını vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ise yerel ve merkezi yönetimler arasındaki iş birliklerinin önemine değinerek, ülkenin umut dolu bir geleceğe doğru ilerlediğini belirtti.

Girne Turizm Şöleni, çeşitli etkinliklerle dolu bir gün geçirecek ve bu gece Fikri Karayel konseriyle son bulacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap