Gönyeli Alayköy Belediyesi ile GİKAD iş birliğinde geri dönüşüm projesi düzenleniyor

Gönyeli Alayköy Belediyesi (GAB) ve Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) iş birliğiyle gerçekleştirilecek geri dönüşüm projesi için imza atılıyor.

Yayın: 31.01.2024 - 19:18

80 kez okundu

Gönyeli Alayköy Belediyesi ile GİKAD iş birliğinde  geri dönüşüm projesi düzenleniyor

GAB tarafından yapılan açıklamaya göre, Dünya Gastronomi Nobeli Ödülü sahibi şef Ebru Baybara Demir, Kompost Projesi için GİKAD’a ağaç kırma ve karıştırma makinesi hibe edecek. Şef Ebru Baybara Demir, kompost yapımı konusunda rehberlik yapacak.

GAB iş birliğiyle gerçekleşecek Kompost Projesi lansmanı ve ilk kompost eğitimi, 2 Şubat’ta Gönyeli-Alayköy Belediye binasında saat 11.00’de düzenlenecek. Eğitimde, organik atıkların doğal yollarla ayrıştırılarak gübre olarak kullanılması öğretilecek.

Aynı gün saat 14.00’te ise Gönyeli-Alayköy Belediyesi ve Gİ-KA KOOP (Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi) iş birliğiyle, Gönyeli SAM’da Artisan Şifa Mutfağı etkinliği gerçekleştirilecek. Şef Ebru Baybara Demir’in katılımıyla düzenlenecek etkinlikte, fermente mutfak uygulamaları ve gıdaların doğal yollarla mayalanma süreci tanıtılacak. Katılımcılara, sağlıklı ve probiyotik anlamda zengin besinler elde etme konusunda bilgiler verilecek.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, sivil toplum ve yerel yönetim iş birliğiyle çevresel bilinçliliği artırma misyonlarını sürdürmenin amaçlandığını belirtti. Projenin, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmenin yanı sıra gıda israfını azaltarak çevresel sürdürülebilirliği destekleyen yaygın kullanılan yöntemlere odaklandığını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap