Gönyeli-Alayköy Belediyesi sivrisinek ve haşere ile “üç koldan” mücadele ediyor

Gönyeli-Alayköy Belediyesi, sağlık hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Yayın: 21.04.2024 - 14:22

33 kez okundu

Gönyeli-Alayköy Belediyesi sivrisinek ve haşere ile “üç koldan” mücadele ediyor

Sağlık Şube Sorumlusu Hüseyin Menderes, sivrisinek ve diğer zararlı haşerelere karşı mücadelelerinin çevre dostu ve en güvenli yöntemlerle gerçekleştirildiğini belirtti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, özellikle yaz aylarında sivrisineklerin artış gösterdiği ve Avrupa Birliği standartlarına uygun mücadele yöntemleri kullanılarak sivrisinek popülasyonunun azaltılmaya çalışıldığı vurgulandı. Bu kapsamda, çevre ve halk sağlığının korunmasına öncelik verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, biyolojik ajanlar kullanılarak sivrisineklerin üreme alanlarının belirlendiği ve bu bölgelere özel önem verildiği kaydedildi. Bu biyolojik ilaçların sucul ortamda bulunan sivrisinek larvalarını hedef alarak diğer canlıları koruduğu ve biyoçeşitliliğin devamını sağladığı belirtildi.

Belediye, yağmur suyu ızgaraları, açık kanallar ve durgun su birikintileri gibi potansiyel üreme alanlarını tespit ederek mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada, son 6 ay içinde gerçekleştirilen haşere kontrol faaliyetlerine de değinilerek, vatandaşların da Alo 186 hattını kullanarak haşere şikayetlerini iletebileceği ve bu konuda belediyenin hızlı müdahalede bulunduğu belirtildi.

Son olarak, vatandaşlara çeşitli önerilerde bulunularak evlerde ve çevrede sivrisinek üreme alanlarının önlenmesine yönelik bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap