Google, yıllık geliştirici konferansında yeni yapay zeka ürünlerini tanıttı

Google, son yılların en heyecan verici geliştirici etkinliği olan "Google I/O 2024"te, bir dizi yenilikçi yapay zeka ürünü ve özelliğini duyurdu.

Yayın: 15.05.2024 - 10:34

496 kez okundu

Google, yıllık geliştirici konferansında yeni yapay zeka ürünlerini tanıttı

Bu duyurular arasında arama, fotoğraf işleme ve Android işletim sistemi gibi alanlarda önemli iyileştirmeler bulunuyor.

Şirket yetkilileri, “Gemini 1.5 Pro” modelinin temel kullanım durumlarında çeviri, kodlama ve akıl yürütme gibi alanlarda bir dizi kalite iyileştirmesi sunduğunu açıkladı. Bununla birlikte, Gemini serisinin en yeni üyesi olan “Gemini 1.5 Flash” modelinin daha dar veya yüksek frekanslı görevler için optimize edildiği belirtildi. Bu modelin hızlı bir şekilde konuşmaları özetleyebileceği, resimlere ve videolara altyazı ekleyebileceği ve büyük dokümanlardan veri çıkarabileceği ifade edildi.

Ayrıca, yeni nesil açık kaynak modeli Gemma ailesine iki yeni modelin eklendiği ve yapay zeka asistanlarının geleceğine yönelik ilerlemelerin “Project Astra” ile paylaşıldığı duyuruldu. Yüksek çözünürlüklü video oluşturma modeli Veo ve metinden görüntüye dönüştürme modeli Imagen 3’ün yanı sıra, Gemini ile fotoğraf aramanın yeni bir yolu olan “Ask Photos” özelliği de tanıtıldı.

Ancak etkinlik sırasında, Filistin destekçileri, İsrail’in Gazze ve Refah’a yönelik saldırılarını protesto etmek ve Project Nimbus’u eleştirmek amacıyla şirketin Mountain View, Kaliforniya’daki genel merkezinin girişini kapattı. Protestocuların pankartlarında, “İsrail’in apartheid politikalarına teknoloji sağlama”, “Soykırımı desteklemiyoruz” ve “Project Nimbus’u bırak, kötü olma” gibi ifadeler yer aldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap