Gulamkadir, “narenciye işçilerine aylardır ödeme yapılmamasını” eleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, 3. dünya ülkelerinden getirilen işçilere uzun süredir ödeme yapılmadığını iddia ederek, konuyu eleştirdi.

Yayın: 10.06.2024 - 13:49

53 kez okundu

Gulamkadir, “narenciye işçilerine aylardır ödeme yapılmamasını” eleştirdi

Gulamkadir, bugün Cypfruvex’te gerçekleşen eylemi vurgulayarak, Cypfruvex yönetiminin, işçilere ödeme yapmamasının sebebinin kontraktörlerine ödeme yapmamalarından kaynaklandığını belirtti.

Yazılı açıklamasında Gulamkadir, “İşçiler aylardır parasız çalışıyorlar ve Cypfruvex yasalara aykırı bir şekilde kesim ekibi izni olmadan kaçak işçilerle çalışıyor” diyerek, bu durumu kabul edilemez bulduklarını dile getirdi.

Gulamkadir, şunları ekledi:

“Ayrıca, yeni işçilerin getirileceği ve bunun için çalışmalar yapıldığı bilgisini aldık. Halbuki, geçmiş sezonlarda mevcut işçi sayısıyla iş tamamlanırken, şimdi işçi sayısı iki katına çıkarıldı ancak kesim hala geride gidiyor ve yeni işçiler getirilmeye çalışılıyor. Bu ne anlama geliyor? Üstelik, getirilen işçilerden komisyon alınıyor mu, alınmıyor mu? Bu konuda bir açıklama yapılmalıdır.”

Bahçeleri kesilmek isteyenlerin öncelikli olduğu gibi, ödeme planlarında da yandaşlara öncelik tanındığını iddia eden Gulamkadir, “Bahçesi kesilmeyen ancak ürünleri boşa dökülenler hala ödeme bekliyorlar. Üretim maliyetleri artarken, bu yönetim tarzı üreticileri zor duruma sokuyor ve üretimi bitirmeye çalışıyor. Değerinin altında ödemeler alan üreticiler gelecek yıl nasıl üretim yapacaklarını düşünüyor? Yetkililer sürekli propaganda yapıp sorunları artırıyorlar ve sektördeki herkesi olumsuz etkiliyorlar. Tarım politikalarını bir an önce uygulamaya başlamalılar, aksi halde üreticiler bitecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap