Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 11.06.2024 - 14:18
Güncelleme: 11.06.2024 - 14:18
127 kez okundu
Meclis Genel Kurulu bugünkü toplantısında ilk olarak Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nin (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oybirliğiyle onaylandı.
Daha sonra, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin çalışma yapabilmesine olanak sağlanmasına ilişkin tezkere de oybirliğiyle geçti.
Ardından Şirketler Değişiklik Yasa Tasarısı ile Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısının geri çekilmesine ilişkin tezkereler bilgi amaçlı sunuldu.
Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nin (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin raporu İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Sunat Atun okudu.
Daha sonra Maliye Bakanı Özdemir Berova, Gümrük Dairesi’nde yaşanan sorunların azaltılması amacıyla yapılan çalışmalardan bahsederek, “Gümrük Otomasyon Sistemi”nin geçen yıla göre daha etkin bir şekilde işlediğini ve Girne ile Gazimağusa limanlarına güvenliği artırmak adına x-ışını cihazları alınması için Türkiye Cumhuriyeti ile protokollerin hazırlandığını belirtti.
Berova, bu cihazların 28 Haziran’da Gazimağusa’da kurulacağını ve hizmete açılacağını, Girne’de ise iki ay içinde kullanıma sunulacağını açıkladı.
Ayrıca, yasayla birlikte gümrükteki personel eksikliğinin giderileceğini ve daha etkin bir şekilde iş yapılacağını kaydetti.
Yasa tasarısı oybirliğiyle onaylandıktan sonra güncel konuşmalara geçildi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.