Güney Afrika: “UAD’nin kararı uluslararası hukuk açısından bir zafer”

Güney Afrika Adalet Bakanı Ronald Lamola, Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) çıkan İsrail aleyhine kararın uluslararası hukuk açısından önemli bir zafer olduğunu açıkladı.

Yayın: 26.01.2024 - 19:36

60 kez okundu

Güney Afrika: “UAD’nin kararı uluslararası hukuk açısından bir zafer”

Bakan Lamola, Güney Afrika devlet televizyonu SABC’ye yaptığı açıklamada, “UAD’nin kararı, uluslararası hukuk bağlamında, özellikle de Gazze’deki halk, çocuklar ve kadınlar için büyük bir zafer anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Lamola, “Nelson Mandela’nın şu anda mezarında gülümsediğine inanıyorum” diyerek, mahkemenin alınan tedbir kararlarının ateşkese yol açacağına ve İsrail’e yönelik baskının artacağına olan inancını vurguladı.

Lamola, mahkemeye gitmelerinin temelinde inandıkları prensipler olduğunu ve bu süreçte aldıkları tehditlere rağmen, hükümet üyeleri ve halkın desteğiyle hareket ettiklerini belirtti.

Adalet Bakanı, UAD’nin kararının uluslararası topluma hukuki prensiplere dayalı bir toplumun var olabileceği konusunda önemli bir ders olduğunu ifade etti.

Bakan Lamola, kararın kendilerini memnun ettiğini ve ateşkese hükmedilmemesine rağmen hayal kırıklığı yaşamadıklarını belirtirken, Afrika Ulusal Kongresi lideri Fikile Mbalula da kararın Filistin’de barış isteyenler için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap