Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki tarihi zirvede iş birliği ve Kıbrıs sorununa odaklanıldı

Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki ilk hükümetler arası zirve toplantısı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in liderliğinde ve iki ülkenin birçok bakanının katılımıyla bugün Atina'da gerçekleştirildi.

Yayın: 10.11.2023 - 21:18

314 kez okundu

Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki tarihi zirvede iş birliği ve Kıbrıs sorununa odaklanıldı

Toplantının ardından yapılan açıklamalara göre, Yunan Başbakanı Miçotakis, iki ülkenin birçok konuda birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlamasının amaçlandığını ifade etti. Ayrıca, iki devlete dayalı Türk tezini kabul etmediklerini belirtti.

Miçotakis ayrıca, Rum Yönetimi’nin Gazze’ye denizden insani yardım koridoru oluşturulması inisiyatifini desteklediklerini dile getirdi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ise açıklamasında, iki ülkenin hükümetler arası iş birliğinin tarihi bir buluşma olacağını vurgulayarak, Yunanistan’a denizden insani yardım koridoru konusundaki inisiyatifi için teşekkürlerini iletti.

Hristodulidis, Türkiye-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorununa yardımcı olabileceğini ifade ederek, konuşmasında Türkiye-AB ilişkilerindeki ilerlemelerin Türk-Yunan ilişkilerine ve Kıbrıs sorununa etkisi konusunda değerlendirmelerde de bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap