Güney Kıbrıs’ta okullarda bomba paniği…

Bu sabah Limasol, Baf, Lefkoşa'nın Rum kesimi ve Mağusa'daki bazı okullara bomba ihbarı yapıldı. Elektronik posta yoluyla iletilen tehdit mesajı, Rum polisinde alarma neden oldu ve okullar önlem amaçlı boşaltıldı.

Yayın: 17.05.2024 - 11:55

447 kez okundu

Güney Kıbrıs’ta okullarda bomba paniği…

Fileleftheros ve diğer gazeteler, olayı internet sayfalarında flaş haber olarak duyurdular. Fileleftheros, yapılan incelemeler sonucunda ihbarın asılsız olduğunun ortaya çıktığını ve okullara gönderilen elektronik postayı yayımladı.

Mesajın “Rumcaya başka bir dilden çevrildiği ve kötü yazıldığı” belirtilerek birçok soruyu gündeme getirdiğine dikkat çekildi.

Tehdit mesajında şu ifadeler yer aldı: “Uzun süredir yüzümüzü gizlemeden şehre inmek için bekliyorduk. Yakında, burada hissettiğiniz gerçekliğin yıkıcı gücü olacağız. Okullarda eğitimcilerin kanı akacak. Boğazlarını keseceğiz. Allah’ın düşmanları, eylemlerimiz hakkında yalan söyleyecek. Şeriat, savaşta ve barışta inanmayanları ayırmaz. Allah’ın resulü dedi ki: atlarımız müşriklerin kadın ve çocuklarını çiğneyecek. Babalarındandır. Kadınlar ve çocuklar yalnızca yolumuza çıkarlarsa öldürülecek. Sizi sokaklarda yok edeceğiz. Kamyonlarımız patlayıcılarla dolu. Nice’de olduğu gibi ana meydanlarda saldıracağız. İnsanlar bıçakla kesilecek. İçinizde patlayacak ve sizi kanınızda boğacağız.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap