Güzelyurt Bölgesi Birinci Etap Şehit Çocuğu Arsa Dağıtımı Töreni yapıldı

Güzelyurt Bölgesi Birinci Etap Şehit Çocuğu Arsa Dağıtım Töreni, Başbakan Ünal Üstel ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Yayın: 18.01.2024 - 13:59

82 kez okundu

Güzelyurt Bölgesi Birinci Etap Şehit Çocuğu Arsa Dağıtımı Töreni yapıldı

Tören, Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlendi ve 105 hak sahibine tapuların takdim edildi.

Başbakan Ünal Üstel ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un yanı sıra Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Şehit Aileleri ile Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ın da katıldığı tören, şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından, açılış konuşmalarına geçildi.

Başbakan Ünal Üstel, konuşmasında şehit aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, hükümet olarak geçmişten kalan ve yarım kalan projeleri tamamlama sözleri verdi. Güzelyurt bölgesindeki şehit çocuklarına arsalarını teslim ettiklerini belirten Üstel, ayrıca Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu ve Ercan Havalimanı gibi projeleri tamamladıklarını vurguladı.

Üstel, Türkiye’den kablo ile elektrik gelmesine yönelik projenin protokolünü imzaladıklarını ve güneş enerjisi kotasının dolduğunu belirterek, Türkiye’den kablo ile elektrik gelmesinin önemine değindi. Ayrıca, Lefkoşa çevre yolunun Güzelyurt çevre yoluna bağlanmasıyla trafiğin rahatlayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, şehit çocuklarına arsalarının verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu projenin geciktiğini ancak birinci etabın tamamlandığını ve ikinci etabın kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ise, arsaların dağıtımındaki gecikmeden bahsederek, Başbakan Üstel’e teşekkür etti. 1986 yılında başlayan sürecin 12 yıl sonra tamamlandığını ifade eden Benan, tapuların hak sahiplerine takdim edilmesiyle birlikte törenin sona erdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap