Halil Paşa son yolculuğuna uğurlanıyor… Paşa için ilk tören TMT Mücahitler Derneği’nde yapıldı

Eski mücahit komutanlarından ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği'nin eski başkanı ile KKTC Kurucu Meclis üyesi olan 88 yaşındaki Halil Paşa, Pazartesi günü hayatını kaybetmiş ve bugün Mücahitler Sitesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmaktadır.

Yayın: 24.01.2024 - 10:56

100 kez okundu

Halil Paşa son yolculuğuna uğurlanıyor… Paşa için ilk tören TMT Mücahitler Derneği’nde yapıldı

Törene, Halil Paşa’nın ailesi, TMT Mücahitler Derneği üyesi silah arkadaşları, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’tan bazı milletvekilleri ve sevenleri katıldı.

Tören sırasında askerlerin omuzlarında taşınan Halil Paşa’nın naaşına, uzun yıllar birlikte mücadele ettiği TMT Mücahitler Derneği’nde çalışmalar yapan silah arkadaşları karanfil bırakarak dua etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar, törende konuşmalar yaparak Halil Paşa’nın hayatına ve mücadelesine vurgu yaptılar.

Cumhurbaşkanı Tatar, Halil Paşa’nın milli mücadeleye olan katkılarını ve liderlik niteliklerini vurgulayarak, onun KKTC’nin bağımsızlığını korumak için gösterdiği cesaret ve azmi övdü. Ayrıca, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nin kurulmasında Halil Paşa’nın önemli rol oynadığını belirtti.

Tatar ayrıca, Halil Paşa’nın Mücahitler Sitesi’ne bir büst yapılması gerektiğini ifade ederek, bu görevin kendilerine düştüğünü belirtti. Halil Paşa’nın vasiyetini yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar ise, Halil Paşa’nın istihbarat çalışmalarındaki başarılarına ve Kıbrıs Türk halkı için son günlerine kadar yürüttüğü çabalarına vurgu yaptı. Bayar, Halil Paşa’nın milli mücadele, tarih ve kültür projelerine olan katkılarına dikkat çekerek, onun büyük bir lider ve mücahit olduğunu ifade etti.

Tören, Cumhuriyet Meclisi’nde devam etti. Halil Paşa’nın ardında bıraktığı miras ve mücadele ruhu, onun anısının yaşatılmasına devam edileceğini gösteriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap