Halkın Partisi Lefkoşa’da esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinledi

Halkın Partisi, Lefkoşa surlar içindeki esnafları ziyaret ederek, köy ve bölge ziyaretleri çerçevesinde hem esnafın hem de vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yayın: 21.01.2024 - 12:39

76 kez okundu

Halkın Partisi Lefkoşa’da esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinledi

Partinin yaptığı açıklamada, ziyaret sırasında piyasadaki fiyatların denetlenmediği ve aşırı pahalılığın en çok dile getirilen sorun olduğu vurgulandı. Özellikle küçük esnafın, son asgari ücret artışı nedeniyle sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını yapma konusundaki endişelerine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yanında bir kişi çalıştıran ya da sadece kendi işi için yatırım yapmak zorunda olan küçük esnaf, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları konusunda ciddi endişeler taşımaktadır. Bu durumda olan küçük esnafa yardım edilmezse, işletmeler kapanmak zorunda kalabilir ve kaçak işçi istihdamında artışlar yaşanabilir. Bu nedenle, bu yatırımlarda ilave kolaylıklar sağlanmalıdır.”

Açıklamada, piyasada gerçek maaş üzerinden yatırım yapanların sayısının az olduğuna dikkat çekilerek, bu oranın artırılması ve kaçak istihdam oranlarının denetimlerle azaltılmasının sistemde iyileşme sağlayabileceği ifade edildi.

Ayrıca, Vakıf malı dükkanların kiralarının artacağı endişesine de değinilen açıklamada, özellikle Vakıf malı olan dükkanların kira artışlarında insaflı davranılması ve Vakıflar İdaresi’nin bu konuda hassasiyet göstermesi temennisinde bulunuldu.

Ziyaretlere Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Genel Sekreter Turgut Alas, Lefkoşa İlçe Başkanı Ramadan Durmazer ve diğer ilçe başkanları da katıldı. Girne, Güzelyurt ve İskele İlçe Başkanları da ziyaretlere eşlik etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap