Hamas: ABD Temsilciler Meclisinin onayladığı tasarı taraflı ve düşmanca

Hamas, ABD Temsilciler Meclisi alt kanadının onayladığı "Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve diğer Filistinli grup üyelerinin ülkeye girişini yasaklayan" tasarıyı kınayarak, bu kararı "taraflı ve düşmanca" olarak nitelendirdi.

Yayın: 02.02.2024 - 10:34

98 kez okundu

Hamas: ABD Temsilciler Meclisinin onayladığı tasarı taraflı ve düşmanca

Hamas’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisinin FKÖ ve diğer Filistinli gruplara mensup kişilerin ABD’ye girişini siyasi bağları ve görüşleri nedeniyle yasaklayan yasa tasarısını onaylaması eleştirildi.

Hamas, bu kararı Filistin halkına karşı düşmanca bir tutum olarak değerlendirdi ve Biden yönetiminin Filistinlilere yönelik kısıtlamalar politikasının bir devamı olarak nitelendirdi.

Ayrıca, açıklamada tasarının, Siyonist düşmanın Filistin halkına karşı sürdürdüğü kapsamlı savaşına hizmet ettiği ve Biden yönetimini, Nazi işgalinin ortağı konumuna yerleştirdiği belirtildi. AB Temsilciler Meclisinin tasarının yasalaşması için ABD Senatosundan geçmesi ve ABD Başkanı tarafından imzalanması gerekiyor. Hatırlanacağı üzere, ABD daha önce 2018’de FKÖ’nün Washington’daki ofisini kapatma kararı almıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap