Harry Kane’nin Bayern Münih’te uymak zorunda olduğu sıkı araç kuralı

Harry Kane, Bayern Münih’e transfer olduktan sonra Bavyera şampiyonlarının araçlarla ilgili olan takıma özgü ve sıkı bir kuralına alışmak zorunda kaldı.

Yayın: 30.12.2023 - 02:24

144 kez okundu

Harry Kane’nin Bayern Münih’te uymak zorunda olduğu sıkı araç kuralı

Yaz aylarında İngiltere kaptanının 100 milyon sterlinlik transferi Bayern tarafından onaylanmış, Kane dört yıllık bir sözleşme imzalamış ve 9 numaralı formayı almıştı.

Kane, Almanya’daki hayatına inanılmaz bir başlangıç yaptı, ilk 15 lig maçında attığı 21 muazzam gol ve eski Premier Lig rakipleri Manchester United’a karşı Şampiyonlar Ligi’nde attığı 4 golle dikkat çekti.

“FC Bayern’ın bir parçası olmaktan çok mutluyum,” diyen Kane, transferi tamamladıktan sonra Bayern’in resmi web sitesine açıklamalarda bulundu. “Bayern dünya çapında en büyük kulüplerden biri ve kariyerim boyunca en üst düzeyde rekabet etmek ve kendimi kanıtlamak istediğimi her zaman söyledim. Bu kulüp kazanan bir mentaliteye sahip – burada olmak çok güzel hissettiriyor.”

Kuzey Londra’da kariyerinin tamamını geçirdikten sonra Spurs’ün en golcü oyuncusu, Bayern’deki yeni kültürü benimsemek zorunda kaldı ve burada uymak zorunda olduğu ilginç bir kural ile karşı karşıya kaldı.

Bayern, Alman otomobil üreticisi olan Audi ile geniş kapsamlı bir uzun vadeli ortaklık kurmuş durumda, Audi aynı zamanda kulübün %8.33 hissedarı konumunda. Anlaşmanın bir parçası olarak, Bayern’in oyuncuları ve personeline, 2002 yılından beri devam eden bir gelenek olan Audi marka bir şirket aracı veriliyor.

Oyuncular farklı modelleri seçebiliyor ve araçlar kişiselleştirilmiş plakalarla birlikte teslim ediliyor.
Oyuncu kadrosunun Sabener Strasse antrenman sahasına, maçlara ve diğer kulüp etkinliklerine Audi araçlarıyla gitmeleri bekleniyor. Bentley, Bugatti ve Porsche gibi markalar, Volkswagen grubunun bir parçası oldukları için kabul edilebilir nitelikte araçlar arasında yer alıyor. Hatta, Niklas Sule, Jerome Boateng, Philippe Coutinho ve şu anki yıldız Kingsley Coman gibi isimlerin, bu kurala uymadıkları için çeşitli cezalar aldıkları bilinmekte.

Mart 2021’de BILD(Alman gazetesi), Coman’ın Mercedes’le antrenmana geldiği için 43,500 sterlinlik bir ceza ile karşı karşıya olduğunu bildirdi. Coman’ın, kulüp çalışanları tarafından antrenman tesisine girişine izin verilmemiş ve arabasını sokağa park etmek zorunda kalmıştı.

Bu, eski Juventus ve Paris Saint-Germain kanat oyuncusunun bir tekrar suçu olup, antrenmana Mclaren’ıyla geldiği için özür dilediği ve ceza olarak Audi çalışanlarına imza atmak üzere genel merkeze gitmek zorunda kaldığı bir olaydı.

“Kulübe ve Audi’ye şirket arabamla antrenmana gelmediğim için özür dilerim. Sebebim Audi’min hasar görmüş bir yan aynası olmasından kaynaklıydı. Ancak bu bir hata idi, elbette bunu anlıyorum. Telafi etmek adına, en kısa zamanda Ingolstadt’daki Audi teslisine bir imza etkinliği için ziyarette bulunacağım ve çalışanlarla zaman geçireceğim.”


Bu kural, sadece futbol ile alakalı tesislerde veya etkinliklerde geçerli olup, oyuncular, boş zamanlarında kendi arabalarını kullanmakta serbesttirler.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap