Hasan Taçoy, Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nın “futbol oynamaya müsait olmadığını” söyledi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri Hasan Taçoy, Değirmenlik Sadık Cemil Stadı'nın bozuk zemininin gündemde olduğu bir açıklama yaparak, stadın Değirmenlik Spor Kulübü'ne devredilmesi gerektiğini belirtti.

Yayın: 21.01.2024 - 09:13

224 kez okundu

Hasan Taçoy, Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nın “futbol oynamaya müsait olmadığını” söyledi

UBP’nin Basın Ofisi tarafından verilen bilgiye göre, Taçoy, Northernland Kıbrıs Kupası’nda oynanacak Değirmenlik-Çetinkaya maçı öncesinde Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda yaptığı açıklamada, sahanın futbol oynamak için uygun olmadığını vurguladı.

Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Hakan Törehan ve Asbaşkan Ebru Törehan’dan stadın durumu hakkında bilgi alan Taçoy, sahanın kötü durumu karşısında duyduğu şaşkınlığı ifade etti. Taçoy, “Partizanlık ve umursuzluğun gençleri tehdit eder noktaya gelmesinin sorumlularından hesap sormalıyız” diyerek durumu eleştirdi.

Hasan Taçoy’un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekildedir:

“Bugün buraya, ülkemizi başarılı bir sporcu ve örnek bir Kıbrıs Türk genci olarak temsil ederken hayatını kaybeden Rahmetli Mete Adanır’ı anmak ve oynanacak karşılaşmayı izlemek üzere geldim. Bu ülkede Mete Adanırlar kolay yetişmiyor. Gençlerimizin önünü açmalı ve tesisleşmeye ayrı bir önem vermeliyiz.”

“Ancak ne yazık ki burada gördüklerim karşısında şok oldum. Ardından duyduklarım ise hayretler ötesinde bir durum. Bir saha düşünün ki üzerinde futbol oynamak mümkün olmasın. Ancak gençlerimiz çıkıp bu sahada futbol oynamak zorunda kalsın. Öncelikle bu bir utanç tablosudur. Hemen her maç sahanın bu haldeki zemini yüzünden ciddi şekilde sakatlanan sporcu gençlerimiz olduğunu öğrendim.”

“Bunu da Sayın Törehan’dan öğrendim. Tamamen hayretler içerisindeyim, isyanlardayım. Gençlerimize uygulanan insanlık dışı spor ambargoları karşımızda dururken, kendi ülkemizin makamlarının yaptıkları anlaşılır bir durum değildir. Gençlerimize ambargoyu koyan onları izole eden esas bu zihniyettir. Bu zihniyetten derhal kurtulmalıyız. Gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz.”

“Stadın bir an önce Değirmenlik Spor Kulübü’ne devredilmesi ülke sporunun ve gençliğinin faydasına olacaktır. Umarım spor sevgisi ağır basar ve gençlerimize hak ettikleri çağdaş bir tesis kazandırmak adına bu işi yapmaya hazır olan sponsorların önünü açar.”

“Ortada çok ciddi bir sorun var ve o sorunu ortadan kaldırmaya gönüllü olan birileri de var. Ama buna izin verilmiyor. Yani kısaca, ne yapıyorlar ne de yapmak isteyene izin veriyorlar. Buradan yetkililere çağrım, burada yaşanan katliama son vermeleridir. Madem ki siz yapmıyorsunuz, yapamıyorsunuz, yapmak isteyene, yapabilecek olana izin veriniz. İzin veriniz ki, gençlerimiz sakatlanmasın. Gençlerimizin spor yapma özgürlüğüne konulan bu taşın kaldırılması için gereken tüm çabayı ortaya koyacağım.”

“Mete Adanır’ı çok genç yaşta kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getiren Taçoy, “Mete bu ülkenin gençlerinin neleri başarabileceğinin çok güzel bir örneğidir. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap