Hemşireler ve Ebeler Birliği ile hemşire yetiştiren üniversiteler ortak toplantıda bir araya geldi

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen, hemşirelik eğitimi veren üniversitelerin temsilcileri ile gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda, fakülteler arasında eğitsel ve sosyal faaliyetlerde iş birliği, bilgi paylaşımı, dayanışma ve "Öğrenci Temsilciler Komitesi" kurma kararı aldıklarını duyurdu.

Yayın: 24.01.2024 - 10:26

54 kez okundu

Hemşireler ve Ebeler Birliği ile hemşire yetiştiren üniversiteler ortak toplantıda bir araya geldi

Özgöçmen, yazılı açıklamasında ülkede hemşirelik mesleğinin kalite ve standartlarını yükseltmek adına hemşire yetiştiren üniversitelerle iş birliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Hemşirelik fakültesi dekanları ve hemşirelik bölüm başkanlarıyla bir araya gelinen toplantının, meslek ve ülke için faydalı olacağını belirten Özgöçmen, bu toplantının bir ilki gerçekleştirdiğini ifade etti.

Toplantıya, Birlik As Başkanı Ali Bolat, Birlik Eğitim Birimi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Mine Bahçeci, Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Dal Yılmaz, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Eker, Girne Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hazel Şahin Tarım, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Uzm. Hemşire Dilek Özçelik katıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap